Paris Patisserie & More: een diversiteit aan mediterrane lekkernijen
Paris Patisserie & More: een diversiteit aan mediterrane lekkernijen deweekvanrijssen.nl

Paris Patisserie & More: een diversiteit aan mediterrane lekkernijen

Algemeen

RIJSSEN – Paris Patisserie & More aan de Grotestraat 36 is een mediterrane bakkerszaak vol met smaak, geur en kleur. In de vitrines liggen onder andere Griekse koekjes, mediterrane broden, en lekkernijen als Turkse lokum, Syrische raha, gesuikerde amandelen uit Italië, macarons en diverse soorten baklava. En meer.

“Alles is elke dag vers”, vertelt Turkan Gundes, eigenaar van de patisserie. Enthousiast vertelt ze over de ingrediënten en smaken van de verschillende soorten gebak, taarten, koekjes en andere hartige en zoete lekkernijen. “We werken veel met noten, vooral ook de pistachenoot uit de Turkse regio Antep en fruit als moerbeien en granaatappels”, zegt ze. Hartig zijn onder meer de diverse soorten borek: filodeeg gevuld met gehakt en spinazie, gehakt en kaas of gehakt en aardappel en de Turkse pizza.

Turkan Gundes was jarenlang docent Engels in Borne. “Maar ik wilde altijd al graag als ondernemer aan de slag. Vanuit mijn familie weet ik wat een onderneming is, en dat bleef toch trekken.” In Almelo werkte ze vervolgens in Café Vanilya, waar eveneens gebak, koekjes en baklava verkrijgbaar is.
Een eigen zaak bleef toch een droom van Turkan, en ze ging op zoek in plaatsen rondom Almelo naar een ruimte waarin ze een patisserie zou kunnen beginnen.

Ze bezocht de winkelcentra van omliggende plaatsen. “Rijssen voelde meteen goed. Een mooi en compact winkelcentrum, ook leuke, kleinere winkels, veel eigen zaken ook. Ik ben hier gaan winkelen en dat was prettig.” Ze koos voor het pand, waar eerder D-reizen gevestigd was. Hier werden de marmeren vitrines neergezet, met daarin het banket en het brood.

Voor de Almelose werd een droom waar. “Een eigen onderneming waar ik dingen verkoop waar ik mensen blij mee kan maken. En gebak en lekkernijen koop je meestal voor een blij moment.”Het assortiment wisselt elke keer. “We brengen een heel gevarieerd assortiment, met elke keer wat anders. Er moet een beetje een verrassingselement zijn”, vertelt ze.
Voorlopig komt het lekkers nog van bakkerij Anteplioglu. “Ik wil eerst de zaak goed op de rit hebben, en dan hoop ik ook weer te gaan bakken en mijn eigen creaties te verkopen. Wat ik zelf het lekkerst vind? Dat is toch de baklava, eigenlijk alle soorten wel. Maar voor mij springt de sobiyet, baklava met kleine stukjes room, er toch uit.”