Afbeelding
Erna Schuppert Pas

Troostplek op begraafplaats Het Lentfert in gebruik genomen

Algemeen

RIJSSEN – Een plek van troost, van ontmoeting, van herdenken en even stilstaan bij dat wat je bezig houdt: op de algemene begraafplaats Het Lentfert werd begin deze maand een dergelijke plek in gebruik genomen. De aanwezigen hielpen mee met het planten van de 400 bloembollen.

Een plek met bankjes, een aansprekend kunstwerk in het midden van een bloembollenveldje, met daarop een schaal met steentjes en een plaquette met een gedicht. Drie bomen markeren de troostplek. De troostplek is een initiatief van uitvaartbegeleider Akke Verhoeven-Krol en afscheidsfotograaf Erna Schuppert Pas. Het is de tweede troostplek in de gemeente; eerder werd op de begraafplaats in Holten een troostplek onthuld.

Het kunstwerk is gemaakt door Diane Boerrigter Snijders, die de afbeelding van haar schilderij ‘Fly me to the moon’ in het hout brandde. Een onderdeel van het kunstwerk is een vuurschaal met steentjes. Daarin kunnen steentjes gelegd worden, en daaruit kunnen steentjes gepakt worden. “Misschien spreekt de plek mensen aan, of juist het kunstwerk of de interactie met de stenen. Of het gedicht dat te lezen is. Dit is een plek voor iedereen, voor elke vorm van troost”, aldus de initiatiefnemers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding