Veel belangstelling voor de standhouders met streekproducten op het Hoge Walplein.
Veel belangstelling voor de standhouders met streekproducten op het Hoge Walplein.

Streekmarkt in centrum van Rijssen daverend succes

Algemeen

RIJSSEN – De Streekmarkt afgelopen zaterdag in het centrum van Rijssen is een daverend succes geworden. Veel marktkramen met een keur aan heerlijke gerechten en mooie producten uit Rijssen en Twente. De standhouders mengden zich ruimhartig met volle presenteerproefbladen onder het publiek. 

Niet alleen de streekproductenondernemers deden goede zaken, maar ook de zaterdagse warenmarkt kreeg veel bezoek. Het nieuwe voertuig van het Rijssens brandweermuseum reed af en aan. De Mercedes-Benz Atego reed officieel voor het eerst en viel in de smaak bij (groot)ouders en (klein)kinderen die een ritje maakten. De brandweerchauffeurs waren enthousiast over de rijkwaliteiten van de nieuwe wagen die onlangs werd aangekocht. 

Publiek 

Het publiek wist de weg naar het Rijssense stadshart heel goed te vinden. Het weer was uitstekend, de sfeer heel gezellig ook door de her en der optredende straatartiesten. En na het inkopen doen en proeven was het goed toeven op de terrassen.

Blije mensen

City manager Wim Nijkamp toonde zich een tevreden mens over deze geslaagde meesterproef. “Ik zie vanmiddag allemaal blije mensen,” aldus een dankbare organisator. “Het publiek verdeelt zich uitstekendover de winkelstraten en langs de marktkramen. Ook de marktkooplieden zijn heel tevreden met de opstelling van de kramen. Daar hebben we ook heel erg ons best voor gedaan, maar heel fijn dat ze zaken elkaar niet bijten,” zegt Nijkamp.

LET OP: Moet erbij: Foto’s: Jan Joost

Standhouders laten het publiek proeven van de streekproducten.
City manager Wim Nijkamp, tussen de oldtimers, overziet het geheel met een tevreden blik.