Afbeelding

Staanplaatsen bij jong talent Brusselzaal

Algemeen

RIJSSEN - De Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis was zaterdag te klein om alle bezoekers aan het Jong talentconcert een zitplaats te bieden. Verschillende belangstellenden moesten genoegen nemen met een staanplaats. Twaalf jeugdige Rijssenaren -de jongste nog maar 7 jaar oud!- brachten een heel gevarieerd programma ten gehore, met muziek voor piano, orgel, cello en blokfluit.

In zijn openingswoord vertelde stadsorganist Dick Sanderman dat de Stichting Stadsmuziek Rijssen regelmatig een podium biedt aan jonge talenten. Dat begon al zo’n 45 jaar geleden, toen het stadhuisorgel net was geplaatst en veel jongeren graag eens op dat nieuwe orgel wilden spelen. Later zijn ook avondconcerten georganiseerd, onder meer met ensembles van muziekvereniging Wilhelmina en van de Rijssense Muziekschool.

Het Jong talentconcert van afgelopen zaterdag werd verzorgd door leerlingen van de Muziekschool en van twee privépraktijken. Op het programma stonden onder meer koraalbewerkingen van Bach, Buxtehude en Reger, een wals van Chopin, blokfluitmuziek van Cormier en van een anonieme Engelse componist, en Amazing Grace op cello. De jonge muzikanten werden door het publiek beloond met een gul applaus. Als blijk van waardering voor hun medewerking kregen ze van de Stichting Stadsmuziek Rijssen allemaal een geschenkenbon overhandigd.

Namens het gemeentebestuur kwam wethouder René de Koff luisteren. Hij stak zijn bewondering voor de muzikale prestaties én voor de overweldigende belangstelling niet onder stoelen of banken. Het Jong talentconcert lijkt absoluut voor herhaling vatbaar en zou weleens een vast onderdeel van de concertserie in de Brusselzaal kunnen worden!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding