Afbeelding

10.000 euro voor Stichting Haarwensen

Algemeen

RIJSSEN - Op woensdag 17 april hebben 20 leerlingen van Basisschool Klim-Op hun haren gedoneerd voor Stichting Haarwensen. Zij hebben dit gedaan om kinderen die door ziekte of behandeling geen eigen haar meer hebben een mooi haarwerk te gunnen. Alleen haren zijn niet genoeg. Ook geld heeft de Stichting Haarwensen hierbij nodig. Een haarwerk kost 1500 euro, en wordt op de Filippijnen volledig met de hand vervaardigd.

Om niet alleen haren te kunnen schenken, maar ook geld te kunnen geven hebben alle leerlingen geld ingezameld door middel van een sponsorloop. Ook was er tijdens de donatiemiddag een loterij. Hiervoor hadden heel veel lokale ondernemers prachtige cadeaus beschikbaar gesteld. Hartverwarmend om te zien hoe betrokken de winkeliers en ondernemers in Rijssen zijn. Burgemeester Jurgen van Houdt was ook aanwezig om vlechten af te knippen.

“Aan het eind van de middag mochten wij een cheque van 9775 euro overhandigen aan Marijke Wille van Stichting Haarwensen. Dit bedrag werd door een gulle gever spontaan aangevuld tot 10.000 euro! Wij kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde dag. Mede dankzij alle gulle gevers, sponsoren en bezoekers.” 

Afbeelding
Afbeelding