Algemeen

Marjolijn van de Brink: hardlopen en kogelstoten op de Special Olympics

RIJSSEN – Marjolein van de Brink doet mee aan de wedstrijden hardlopen en kogelstoten tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een spectaculaire en feestelijke avond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Marjolijn is ook ambassadeur

De 34-jarige Marjolijn van de Brink woont in Holten. Ze heeft haar eigen kamer (‘zelf ingericht naar eigen smaak’) bij ZoZijn. Vijftien jaar woont ze daar al en het bevalt haar goed.
Ze werkt op zorgboerderij Het Groene Erf in Schalkhaar, een onderdeel van De Parabool. Marjolijn werkt zowel binnen als buiten. Ze verzorgt onder andere de kippen, helpt met het bakken van lekkernijen voor het winkeltje en pakt brandhout in. “Buiten werken is het leukst”, vindt ze.

Zaterdagsmorgens is ze present op de atletiekbaan in Rijssen, waar Only Friends Twente verschillende spelmogelijkheden aanbiedt. Marjolijn houdt ervan om hard te lopen, en vooral te sprinten. “Buiten adem? Nee, dat valt wel mee.”

Bij de Special Olympics is ze al maanden betrokken, want ze is één van de ambassadeurs. Ze is al veel op bezoek geweest bijbedrijven en een levensgroot billboard met haar foto hangt in Hengelo. Wat wedstrijden betreft doet ze mee aan hardlopen en kogelstoten. Kogelstoten is ook leuk: “De bal in je hand bij je oor houden, en dan niet gooien, maar wegduwen.” Hardlopen is haar favoriet. Spannend vindt ze het wel, maar ze heeft er echt zin in. “Ik ga winnen”, knikt ze vastberaden.

Only Friends Twente

Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”

In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 20302631.
Kijk voor meer informatie ook op de website www.onlyfriendstwente.nl.