Algemeen

Buren Marijkestraat brengen hulde aan 75 jaar vrijheid

RIJSSEN - Oranjevereniging Rijssen wil dit jaar 75 jaar vrijheid vieren met alle inwoners van Rijssen. Eén van de activiteiten bestaat uit het versieren van straat of buurt. Er is een prijs beschikbaar voor de mooist versierde straat of buurt. De eerste leuke ideeën zijn er al.

Marijkestraat: een gezellige straat

De Marijkestraat is inmiddels ook aan het brainstormen over hoe de buurt te versieren en men heeft al met elkaar om tafel gezeten om één en ander te bedenken. “Vijf jaar geleden hebben we met onze straat ook een leuke versiering gemaakt. Mooi, maar wel simpel in vergelijking met de rest wat we voorbij hebben zien komen. Maar ons idee is wel om het deze keer een beetje op dezelfde manier aan te pakken. We gaan het wel iets uitgebreider doen. We hebben een hele gezellige straat samen en bedenken dus wel weer iets leuks, al kunnen we nu nog niet precies vertellen wat het wordt. Daar zijn we namelijk nog niet helemaal over uit”, aldus Jan-Marc Nijkamp.

 

Een hechte buurt

In de jaren daarvoor is de straat ook al eens versierd geweest. “Dat was een keer met een zoveel jarig bestaan van Rijssen maar toen woonde ik hier nog niet. Destijds zijn hier geen prijzen gevallen. Dit jaar ben ik de initiatief nemer en heb de buurt opgegeven. De buurt vindt het ook prima dat ik deze organisatie op mij neem.” Per brief heeft Nijkamp de andere bewoners van de straat gevraagd wie er nog meer mee willen doen aan de straatversiering. Op dit moment zijn het in ieder geval zes huishoudens en vijf kinderen. “We zijn geen officiële buurtvereniging, helaas. Wel houden we elk jaar twee buurtfeesten en nu drie, plus 5 mei. We houden die dag namelijk nog wel een feestje en een barbecue. Maar ondanks dat we geen officiële buurtvereniging hebben, zijn we wel een hechte buurt en is het altijd zeer gezellig. Op zich zouden we wel graag een buurtvereniging willen, dus wie weet wat er nog van komt. Om een lang verhaal kort te maken, we gaan er iets leuks van maken. Onze straat kennende gaat dit helemaal goed komen”, weet Nijkamp.

 

Oranjevereniging zoekt donateurs

“Wij als bestuur van Oranjevereniging Rijssen zetten ook dit jubileumjaar weer een gevarieerd programma neer. Jong en oud kan genieten van feestelijke dagen. Het zou dan ook wel heel erg gaaf zijn wanneer dit gewaardeerd zou worden met een enorme toename van leden”, aldus de bestuursleden. Draag je de Oranjedagen in Rijssen ook een warmt hart toe? Word dan lid voor 15 euro per jaar of word donateur voor 7,50 euro per jaar. Meld je aan via de website: www.oranjeverenigingrijssen.nl