Algemeen

Campingeigenaresse Anja van der Velde: “In juni zaten we al helemaal vol voor de zomer”

Camping De Goolne Ketn in trek bij Nederlanders: 'Een heel erg goede, drukke zomer voor ons’

RIJSSEN – Nederlandse campings en bungalowparken hebben in de zomermaanden goede zaken gedaan. Veel toeristen bleven in Nederland om toch te genieten van hun vakantie. Voor campingeigenaresse Anja van der Velde van Camping De Goolne Ketn betekende het dat het een mooie zomer werd.

 Door de coronapandemie was het deze zomer niet mogelijk om naar een aantal landen te reizen en ook de situatie in Europese landen die je nog wel mocht bezoeken bleef onzeker. “We merkten dat veel Nederlanders toch liever in eigen land verbleven”, steekt Anja van wal. “Het was écht een ongekend drukke zomer. Gasten zagen te veel onzekerheden bij een buitenlandse vakantie, dan is een vakantie in Nederland toch veel fijner!”

De Goolne Ketn, of te wel: De Gouden Ketting in het Twents, heeft over het algemeen weinig hinder ondervonden van het coronavirus en de maatregelen. “Het campingleven speelt zich vooral buiten af en in het toiletgebouw is meer dan voldoende ruimte om de anderhalf meter te handhaven. We moesten alleen tot eind juni mondkapjes op in binnenruimtes. Het viel reuze mee”, legt Anja uit.

Camping bomvol
Er was het afgelopen seizoen überhaupt weinig te klagen voor campings in Nederland. “Het was een topseizoen. Toen we in juni aanvragen kregen of er nog plek was deze zomer, moest ik de mensen al teleurstellen dat we geen plekken meer over hadden. En we hebben in de afgelopen maand alweer boekingen gekregen voor volgend jaar. We merken dat in Nederland op vakantie gaan weer populair is!”

Anja is van mening dat veel Nederlanders niet weten hoe mooi Nederland is. Zo zijn er veel fiets- en wandelroutes waar je van kunt genieten. “Als je lekker wil fietsen, blijf dan vooral in Nederland en geniet van de fiets- en wandelroutes in Twente en op de Sallandse Heuvelrug”, gaat Anja verder. Bij de receptie van Camping De Goolne Ketn liggen voldoende routeboekjes om mee te nemen. 

Over Camping De Goolne Ketn
Gastvrijheid en gemoedelijkheid zijn de sleutelwoorden van de camping. De camping telt ca. 45 chaletplaatsen en 45 kampeer- en seizoenplaatsen. De Rijssense camping ontvangt normaliter vooral veel senioren, maar het afgelopen seizoen waren er ook veel jonge gezinnen. “Het was leuk om ook eens een heel ander slag gasten te ontvangen!”, besluit Anja.

Uw reactie