Algemeen

Centrum Rijssen al poosje op de schop voor sfeervolle uitstraling

RIJSSEN - De werkzaamheden in het centrum van Rijssen zijn al een tijdje in volle gang. De nieuwe bestrating met een knipoog naar de Rijssense historie is al goed zichtbaar in de Grotestraat richting het Schild.

Daar zijn de stratenmakers druk in de weer om de mooie speciale grijs/bruine stenen te leggen met aan weerszijden, direct langs de winkels, een bestrating met rode klinkers. Rondom de Schildkerk ligt de nieuwe bestrating met de ‘oude kinderkopjes look’ er ook al in. Dit alles geeft een sfeervol beeld.

In de Haarstraat richting het Hoge Walplein ligt alles nog behoorlijk op z’n kop. Daar worden nog de nodige graafwerkzaamheden verricht maar dit zal binnenkort ook al een ander beeld geven. Daarna volgt de verdere aankleding zoals waterpartij, het groen, straatmeubilair en verlichting.

Dat alles zal het centrum meer en meer uit de ‘lockdown’ brengen. Temeer omdat Rijssen voor het winkelend publiek altijd al een regiotrekker was en de ondernemers hopen dat dit door het vernieuwde centrum nog vergroot zal worden.

De werkzaamheden vallen samen met de coronacrisis waarbij er toch al minder mensen in het centrum waren. De bezoekers hebben in het algemeen zeker begrip voor de hele situatie. “Ik denk dat deze harde werkers nu wel wat meer op kunnen schieten, er lopen minder mensen in de weg”, lacht mevrouw Beldman uit Rijssen.

Het lijkt alsof de stratenmaker die aan het werk is in de Grotestraat ter hoogte van Eshuis Mode, wordt gadegeslagen door een aantal mannen. Maar dit zijn de etalagepoppen achter het raam.
Een echtpaar uit Markelo dat al op de nieuwe keien op de Grotestraat loopt, vindt de uitstraling heel mooi maar moet nog aan het lopen hierop wennen. “Omdat het in het midden op de grote keien toch wat hobbelig is, vragen we ons een beetje af of mensen met rollators of kinderwagens dit prettig vinden of vrouwen met hakschoenen. Maar ach, je kunt dan wel wat meer aan de zijkant gaan lopen, daar is de stoep gelijkmatiger en vlakker.”

Een volgende passant stoort zich niet aan het lopen op deze keien en vindt het wel prima zo. Vriendinnen Kirsten en Milou zien de waterpartij met rondom een terras wel zitten. “Daar is het met anderhalve meter straks misschien ook wel goed in te richten maar eigenlijk hopen we dat dat niet altijd nodig blijft. Voor moeders met kinderen is die nieuwe inrichting wel fijn omdat zij dan lekker een kopje koffie op het terras kunnen drinken en de kindjes mooi kunnen spelen bij het waterpartijtje”, geven ze aan. “Beter dan die oerlelijke fontein, die zag er echt niet meer uit”, geeft Milou aan en haar vriendin knikt instemmend.

De werkzaamheden in het centrum worden in fases uitgevoerd. De winkels blijven allemaal bereikbaar en dat is prettig, zeker nu het weer drukker begint te worden in de Rijssense winkelstraten.

Reacties

  • door Jp
  • 22 dagen geleden

Hoezo over de rode stenen met rolstoel of rollator .

Alles staat vol met fietsen en rekken van kleding 

Leuk als je goed ter been bent .

Rest moet maar wegblijven ???

  • door Andre
  • 22 dagen geleden

Het Ziet er prachtig uit,  maar loopt voor geen meter, laat staan met rolstoel  en of rollator, arme mensen die komen er moeilijk  over heen, en dan het klinker gebied,  de twee schimmels heeft alles in beslag met hun teras,  kan ook niemand langs lopen, gewoon die grijze stenen eruit en gewoon normale  klinkers erin

Ben er echt niet blij mee, kan er niet op lopen. 

Mag er dan wel mooi uitzien maar dat is toch niet het hoofddoel.????