Algemeen

Crea-club schenkt mooi bedrag aan dagvoorziening Carintreggeland De Piet

ENTER - Dagvoorziening Carintreggeland, gevestigd bij Zorgboerderij De Piet aan de Voorbroeksweg 3 in Enter (buurtschap Ypelo), heeft vorige week maandag een cheque ter waarde van 700 euro ontvangen van de Crea-club Wierden. Medewerkers Jené Wessels en Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet waren blij verrast en namen de cheque dankbaar in ontvangst van voorzitter Gerry Veldhuizen namens de Crea-club Wierden.

“Ontzettend fijn, bedankt. We zouden het geld onder andere heel graag willen besteden aan een mooi interactief gezelschapsspel voor onze deelnemers”, aldus Wessels. De deelnemers (senioren) zijn één of meerdere dagen per week bij De Piet en zij komen met name uit Wierden, Rijssen, Enter en Almelo. De Crea-club Wierden bestaat uit een groep van acht dames. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. “Het werkt therapeutisch en tevens ontspannend en we hebben onderling leuke contacten”, aldus de dames. “We verkopen de kaarten momenteel alleen vanuit huis. Verkoop aan huis deden we altijd al wel en de beste reclame is vaak mond-tot-mondreclame. We verkopen jaarlijks veel kaarten”, geeft Jannie Hakvoort aan.

Ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen, komen de dames bij elkaar aan het adres van Gerry Veldhuizen. “Eerder deden we het nog weleens om beurten, steeds bij iemand anders, maar we vonden het toch beter om het centraliseren op één plek. Ik heb dus ook het materiaal in huis. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en eenieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken.”
Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. “We krijgen dan gewoon huiswerk mee”, lacht Yvonne Boom. Materialen vergaren ze onder andere op een beurs in Hardenberg, bepaalde winkels of via internet. De kaarten kosten 1 euro of 1,20 euro per stuk. Voor meer informatie over het aanschaffen van leuke kaarten voor allerlei gelegenheden: Gerry Veldhuizen, telefoon 0546-571153.
Zie ook de Facebookpagina van de Crea-club Wierden.