Algemeen

Daan (10), Willeke (11) en Twan (12) halen 1900 euro op voor weeskinderen in Kameroen

RIJSSEN - Daan Pluimers en Willeke van Dijk begonnen precies een jaar geleden hun ‘bedrijf’ Pluimers van Dijk Recycling (PDR). In een later stadium sloot ook Twan Klomp aan bij PDR. De jonge Rijssenaren zamelen ijzer in, waarmee ze geld ophalen voor weeskinderen in Kameroen.

“De kinderen halen geld op en de helft van de opbrengst gaat naar de weeskinderen in Kameroen”, legt Nelleke van Dijk uit namens de kinderen. Ze hebben een informatiefoldertje gemaakt, die ze eigenhandig verspreiden.

PDR, een begrip in Rijssen
Het bedrijfje van de jonge Rijssenaren begon direct te lopen. “Daan, Willeke en Twan haalden regelmatig zelf oud ijzer bij de mensen op, maar ook geregeld werd oud ijzer bij een van de drie thuis ingeleverd.” Daar bleef het niet bij. “Ook gingen ze langs de deuren van bedrijven om te vragen of ze wekelijks oud ijzer mochten ophalen.”

Ook bij ondernemers uit Rijssen bleef PDR niet onopgemerkt. “Een ondernemer uit Rijssen hoorde dat de kinderen aan het sparen waren voor een bakfiets om oud ijzer op te halen. En niet veel later schonk die ondernemer spontaan een prachtig exemplaar dat voor dit doel uitermate geschikt is.” Het gespaarde geld voor de bakfiets ging als extra gift naar de Ebenezer Association. Een andere Rijssense ondernemer schonk de kinderen prachtige belettering op hun bakfiets. Uit verdere opbrengsten werd bedrijfskleding aangeschaft, met de letters PDR.

Kleine tweeduizend euro gedoneerd
Daan, Willeke en Twan konden met hun harde werken, mede door spontane giften in één jaar meer dan 1900,00 euro overmaken naar Ebenezer Association. Zij zetten zich in voor zending en hulp aan weeskinderen in Kameroen.

Afgelopen week vierden Daan, Willeke en Twan het éénjarig-jubileum van Pluimers van Dijk Recycling. Ter gelegenheid daarvan organiseerden de kinderen een gezellig feestje met zo’n tachtig bezoekers. Iedereen werd voorzien van een hapje en drankje. “En wederom kwamen er vele mooie bedragen aan giften binnen, waardoor ze een goede start hebben gemaakt voor het komende jaar.” De kinderen zijn vastbesloten die mooie initiatief vol goede moed voort te zetten.

Mocht u ze ook willen steunen of heeft u oud ijzer laat het hun zeker weten! Bel gerust op nummer 06-19989590.