Algemeen

Doorkomst van Roparun levert bijdrage hospice Reggestroom

WIERDEN/ENTER/RIJSSEN – Hospice De Reggestroom te Rijssen is voorzien van een nieuw koppelbed, opstaphulp, buitenmeubilair. kamermeubilair voor logés en servies. Op dinsdag 9 juli was de officiële overhandiging aan bestuurder Annie Gerritsen en de vele vrijwilligers van het hospice. Deze flinke investering is mede mogelijk gemaakt dankzij de fanatieke inzet van de Roparundeelnemers van team Welkom Wierden en de organisatoren van de doorkomst in Enter. Daarnaast heeft Hammer techniek en detachering (Harmen ter Harmsel en Wim Koedijk) uit eigen beweging de logeerkamer ingericht met een logeerbed, compleet met nachtkastjes en nieuw servies voor het hospice bekostigd. “We zijn natuurlijk heel erg blij”, aldus Gerritsen. “Het feit dat ons hospice als goede doel is uitgezocht zegt al weer wat over de betrokkenheid van iedereen bij het hospice, hier worden we continu weer door verrast!”

De organisatoren van de doorkomst van de lopers van de Roparun in Enter hadden als doel voor ogen het organiseren van een gezellig en mooi feest, maar wel met het achterliggende doel: geld ophalen voor een goed doel in de gemeente Wierden. Het werd Hospice de Reggestroom in Rijssen, echter deze voorziening richt zich ook op inwoners van de gemeente Wierden.

 

Een aantal leden van Team Welkom Wierden en het doorkomstcomité is vorige week warm ontvangen door vele vrijwilligers van het hospice. “Ruim een half jaar geleden hebben we het eerste contact met het hospice gelegd, toen bekend werd dat Enter vanuit de gemeente Wierden een officiële doorkomstplaats werd voor de Stichting Roparun”, duidt mede-organisator Gerard Libbers. “Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers uit Wierden en Enter hebben we een mooie doorkomst op touw gezet voor het Welkom Wierden team; immers doordat dit team deelnam aan de run, was het voor ons een reden om een groots opgezet doorkomstevenement te realiseren.”

 

Op zondag 9 juni, Eerst Pinksterdag, was het volle bak in Enter. Het dorpsplein puilde uit en de lopers werden enthousiast onthaald. “Dankzij vele sponsoren hebben we dit evenement van de grond kunnen trekken en mede daardoor zijn we met medewerking van de Stichting Roparun en de gemeente Wierden in staat geweest om onder andere een koppelbed en opstaphulp te kunnen aanbieden aan het hospice!”

 

Annie Gerritsen is echt blij met het warme gebaar. “Toen Gerard Libbers ons belde en vroeg of wij nog wensen hadden omtrent het aanschaffen van hulpmiddelen, was het eerste wat in ons opkwam een koppelbed! Dit is namelijk een bed dat je kunt koppelen aan het elektrisch hoog-/laagbed waarop de patiënt ligt. Daardoor kun je als partner of als kind blijven slapen bij degene die tijdelijk in ons hospice verblijft. Dankzij het koppelbed creëer je eigenlijk een tweepersoonsbed. Nu konden familieleden ook al waken of verblijven, maar dat gebeurde dan of in de logeerkamer of in een fauteuil op de kamer zelf. Niet erg comfortabel en prettig.”

 

Gerritsen vindt de opstaphulp ook een aanwinst voor de (vrijwillige) zorgverleners. “Dit vergemakkelijkt het opstaan voor onze gasten om klein afstanden te overbruggen. Vaak zijn de mensen die hier verblijven al zo verzwakt dat elke beweging veel energie kost. Op deze manier wordt het naar de wc of woonkamer gaan een stuk makkelijker! Uiteraard zijn we ook blij met de prachtige tuinsets bij alle units en het nieuwe bed met lakens en dekbed voor onze vrijwilligers om te rusten.”