Algemeen

Dringende oproep bassen en tenoren bij jongerenkoor Judah

RIJSSEN - ‘Beste man! Fijn dat je dit leest. We hebben je nodig. Wie zijn wij? Wij zijn Judah, een interkerkelijk jongerenkoor sinds 2016. Onze dirigent is Marijn de Jong. Wij zijn op zoek naar bassen en tenoren. Mannen die zingen leuk vinden. Jij toch ook? Al eens overwogen bij een koor te gaan? Dit is je kans om het te ervaren. In elf repetities beleef jij Judah 100% en werk je toe naar het Paasconcert op 4 april in de Schildkerk. We zouden jouw stem graag bij ons koor voegen. Zing je mee? Jouw stem telt. Versterk Judah, mis dit niet!’

Op deze manier begint de oproep van het jongerenkoor Judah om de vraag oftewel de roep naar mannelijke versterking binnen het koor, met name dus bassen en tenoren. De repetities vinden plaats in De Bolder (Eltheto) op de dinsdagen 14, 21 en 28 januari, 4, 11 en 25 februari en 3, 10, 17, 24 en 31 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tussendoor is er een pauze met koffie. Opgave via: info@jongerenkoorjudah.nl of men kan Judah toevoegen aan de contacten: 06-30889415.

“Op dit moment hebben we 48 leden waarvan acht jongens. Omdat we de balans binnen het koor willen bewaren is er een ledenstop voor dames (sopraan en alt). Dinsdag 14 januari hebben we een open repetitieavond voor jongens en heren (tenoren en bassen). Heren kunnen op projectbasis mee repeteren en na elf repetities meezingen met ons Paasconcert. Dit is met medewerking van Laurence Fierens op piano en Wilbert Magré op orgel.”

Jongerenkoor Judah is een nieuwkomer binnen de koren van Rijssen. Het is een interkerkelijk jongerenkoor waarbij de gemiddelde leeftijd rond de 30 jaar ligt, momenteel tussen de 15 en 45 jaar. Judah staat sinds september 2019 onder leiding van Marijn de Jong. “Wat ons samenbindt, is dat we allemaal een passie voor zingen hebben. Onze leden omschrijven ons koor als sociaal, betrokken, jong en enthousiast. Ons koor heeft veel diversiteit als het gaat om koorleden, wat het een prachtig palet maakt van allemaal gedreven zangers. Samen hebben wij het doel om te zingen tot eer van God en Hem daarmee groot te maken. Het gaat er niet om of een nieuw lid goed kan zingen wanneer hij of zij zich aanmeldt bij ons koor, maar of hij of zij bereid is om daarin te groeien,” aldus koorlid Carina Immink.

Het koor heeft een divers repertoire. Zowel de traditionele christelijke liederen, zoals psalmen en gezangen, als ook nieuwe christelijke muziek, geschreven door eigentijdse componisten vinden een plek. Hoewel het koor interkerkelijk is, vindt de muziek die zij zingen haar basis in de gereformeerde muziektraditie. Immink: “Dit zien wij als een mooi vertrekpunt waarvandaan wij verder kunnen uitbreiden. We zijn bewust een interkerkelijk koor en we vinden het mooi dat jongeren uit diverse kerken elke week samen komen om te zingen. Ons uitgangspunt is de Bijbel. De liederen die we zingen zijn altijd te herleiden tot de Bijbel.”

Jongerenkoor Judah houdt voornamelijk concerten in de Schildkerk wanneer zij in Rijssen zingt. “We zingen ook buiten Rijssen. We hebben onder andere in de Sint Joriskerk in Amersfoort en de Kruiskerk in Huizen gezongen. Tevens zingen we weleens in de Bolder bij Eltheto.”

Zie ook: www.jongerenkoorjudah.nl