Algemeen

Wie helpt dit team aan ‘maatschappelijke’ punten?

Eerste team uit Rijssen-Holten dat meedoet aan Twente Cup

RIJSSEN – Voor het eerst doet een team uit de gemeente Rijssen-Holten mee aan de Twente Cup. Jongeren van het jongerenwerk van Pand 11 doen mee en zijn nu op zoek naar maatschappelijke activiteiten, want daarmee kunnen de benodigde punten verzameld worden die meedoen mogelijk maken.

Tonny Schmit van Pand 11: “Het initiatief komt van FC Twente. Jongeren tot zestien jaar kunnen zich inschrijven voor het toernooi, maar deelname moet door een team verdiend worden en dat kan door vooraf minimaal 250 punten te scoren. En die punten kunnen worden behaald door het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten.”

Een team telt tien deelnemers, zeven voetballers staan in het veld. Coach van het team uit Rijssen-Holten is Stefan Isik. “Alle jongens hebben affiniteit met voetbal, ze komen van verschillende voetbalclubs uit en rond Rijssen”, vertelt hij. Om het behalen van punten aan te moedigen heeft FC Twente verschillende stadia ingesteld: bij 75 punten krijg je drie voetballen van FC Twente gesponsord, bij 150 punten krijgen de teamleden de sokken en de broek en bij 250 punten ontvangen ze het shirt. Isik: “Dan is de outfit compleet en kunnen ze meedoen.” Haal je het maximale puntenaantal van 350, dan krijg je ook nog een aantal vrijkaarten. Het eindtoernooi is rond mei.

Het team is nu druk bezig met het verzamelen van punten. Aanvoerder Abdulrahman Aloush vertelt dat er acties gehouden worden voor 3 FM Serious Request The Lifeline. De eerste punten zijn al binnen. Maar er moeten meer punten behaald worden. “We kunnen van alles doen. Bijvoorbeeld wandelen met senioren, pannenkoeken bakken, een koffierondje langs het voetbalveld als daar de ouders staan te kleumen of opruimen.”

Oproep clubs, zorgcentra
Verenigingen, clubs en zorgcentra worden uitgenodigd om mee te denken over karweitjes waardoor punten verzameld kunnen worden. Wie ideeën heeft wordt gevraagd om contact op te nemen met Tonny Schmit, telefoon 06 3012 9188 of t.schmit@pand11rijssen.nl

Oefenpotje tegen Twente Cup-team?
Naast de maatschappelijke activiteiten wordt er ook getraind en worden oefenwedstrijden gespeeld. Teams die een oefenpotje willen voetballen tegen dit gemeente Rijssen-Holten-team kunnen zich eveneens aanmelden bij Tonny Schmit.

Aloush: “We gaan er voor. We doen zeker mee; die outfit halen we in elk geval.”
Het team is te volgen op de Facebookpagina van Pand 11.