Algemeen

Eindelijk: geslaagd voor uitgestelde D-examens blokfluit

RIJSSEN - Voor Daniëlle Rolleman, Joanne Maljaars en Vera Zwolsman was het een bijzonder jaar. In maart zouden ze D-examen blokfluit doen bij Muziekschool Rijssen. Vanwege corona kon dat toen niet doorgaan, in elk geval niet als een openbaar examen. Het werd daarom uitgesteld tot oktober.

Fotograaf: Dick Sanderman. v.l.n.r. Vera Zwolsman, Daniƫlle Rolleman, Joanne Malljaars

De planning werd donderdag 8 oktober: dan zou het gaan gebeuren, in de Van Damzaal, met inachtneming van de anderhalve meter enzovoort, dus met een heel beperkt aantal bezoekers. Maar toen werden de coronaregels nog verder aangescherpt en mocht er helemaal geen publiek aanwezig zijn: alleen de commissie, een technicus en een fotograaf.

Voor de ouders en supporters werd nu een livestream geregeld, zodat de achterban toch thuis kon meeluisteren. Een vreemde ervaring, onwerkelijk. Zo zullen ongetwijfeld ook de voetballers het ervaren als ze voor een leeg stadion spelen... Maar - ze hebben het goed gedaan en ze zijn geslaagd! Een hele opluchting, zowel voor de kandidaten als voor hun docente Karin Slijkhuis.

In totaal deden tijdens de examenweek van de Muziekschool bijna 90 leerlingen een proeve van bekwaamheid. Met de drie uitgestelde D-examens is de examenperiode nu helemaal afgerond en succesvol verlopen.