Algemeen

Eindelijk weer winkelend publiek in het centrum

RIJSSEN - Het hing al een beetje in de lucht: de heropening van alle winkels in Nederland. Als de overheid afgelopen vrijdag geen water bij de wijn gedaan, dan had het gros van de ondernemers voor eigen rechter gespeeld en alsnog de deuren opengegooid. Tot verrassing van velen mochten de winkels open zonder dat er een afspraak gemaakt moest worden.

In het winkelhart van Rijssen stonden de winkeldeuren uitnodigend open. De ondernemers hebben er zichtbaar zin in om hun geliefde klanten weer te verwelkomen. Al vlot na openingstijd was er reuring in het dorp en de parkeerplaatsen goed gevuld. Al gelden er nog steeds genoeg maatregelen die het als vanouds gezellig winkelen nog aardig beperken, het was een gezellige dag. Ard Wessels, voorzitter van ondernemersvereniging HABI Rijssen, is erg content. “De ondernemers zijn blij en de klanten zijn blij. Iedereen had en grote grijns op het gezicht. We zijn blij dat we eindelijk open mogen!”

Zoals verwacht was het afgelopen zaterdag druk in het centrum, maar Wessels is van mening dat zaterdag niet als maatstaaf voor de drukte moet worden genomen. “Dit had je kunnen verwachten, maar ook met deze drukte is het verantwoord om te komen winkelen. Het was gezellig druk, we kunnen wel spreken van een geslaagde dag!” Wessels heeft wel een dringend verzoek aan de overheid. “Ze moeten nu wel met een plan voor de lange termijn komen. Godzijdank zijn ze daar mee bezig, maar we moeten als ondernemer gewoon weten waar we aan toe zijn. Het kan niet zo zijn dat we weer onverwachts in een lockdown komen als de besmettingen oplopen”, zegt Wessels.

‘Hopelijk snel de horeca open’
Tevens hoopt de voorzitter van de ondernemersvereniging dat ook de horeca snel weer open mag. “Wij kunnen niet zonder de horeca en zij kunnen niet zonder ons. Ik vind het echt heel erg zuur dat zij nog niet open mogen, terwijl de winkels wel weer volledig open mogen. Zij het met de nodige maatregelen”, doelt Wessels onder meer op de twintig klanten per 100 m2. “De horeca heeft laten zien verantwoord open te kunnen, laten we hopen dat ook zij weer snel klanten mogen ontvangen!”