Algemeen

Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk

RIJSSEN - Vocaal Ensemble Rijssen voert zaterdag 14 december een Festival of Lessons and Carols uit in de Schildkerk van Rijssen. Dit is inmiddels de vijfde keer dat het koor deze Engelse traditie in Rijssen op de kaart zet. Organist Dick Sanderman zal weer zijn medewerking verlenen.

Jubileumconcert
In oktober heeft Vocaal Ensemble Rijssen nog van zich laten horen, tijdens een zeer goed bezocht jubileumconcert in de Dionysiuskerk. Rond het thema ‘Nun danket alle Gott’ werden werken van verschillende componisten uitgevoerd.

Koor- en samenzang
Tijdens het komende Festival of Lessons and Carols zijn verschillende bekende kerstliederen (met name uit de Engelse traditie) te horen. Daarnaast klinkt ook minder bekende kerstmuziek , onder andere van de Noorse componist Olaf Gjeilo. Naast koorzang is er ook weer veel ruimte voor samenzang.

Première
Evenals vorige keer vindt een première plaats van een nieuw koorwerk van de hand van Dick Sanderman. Vorig jaar werd voor het eerst de Revius’ Carol uitgevoerd; in diezelfde week heeft Sanderman al een nieuwe lied uitgewerkt, te weten ‘Joyful Mystery’.

De lezingen uit de Engelse Bijbel worden dit jaar weer verzorgd door middelbare scholieren, koorleden en Kees Jansen.

Het concert begint om 19.30 uur, deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. Kaarten (á 6,- voor volwassenen en 3,- voor kinderen tot 12 jaar) zijn te koop bij koorleden, de website van het koor (www.vocaalensemblerijssen.nl) en aan de kerk.