Algemeen

Combinatie Week van Rijssen/Holtenextra wint hernieuwde gemeentelijke aanbesteding

Gemeentelijke pagina’s nu officieel in De Week van Rijssen

V.l.n.r. Patrick Heinink (Heinink Media) en Eric Klein Nagelvoort (Artzet Media)

RIJSSEN - Het officiële gemeentenieuws van de gemeente Rijssen-Holten is vanaf vrijdag 5 februari wekelijks te lezen in De Week van Rijssen en HoltenExtra. De gemeente Rijssen-Holten heeft de publicatie van de officiële gemeentepagina’s voor de komende twee jaar gegund aan Heinink Media BV voor Rijssen en Artzet Media voor Holten. 

De aanbesteding volgde op een eerdere aanbesteding in de zomer van afgelopen jaar. In die aanbesteding bleken een aantal zaken niet goed geformuleerd. De gunning ging toen naar twee partijen: het Nieuwsblad van Rijssen-Holten en het Hart van Rijssen. Uiteindelijk mocht ook Holtenextra de pagina’s plaatsen. De gemeente Rijssen-Holten heeft vervolgens besloten om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven. De combinatie De Week van Rijssen/Holtenextra is als winnaar uit de bus gekomen.

Familiebedrijf
Patrick Heinink (Heinink Media BV) en Eric Klein Nagelvoort (Artzet Media) zijn blij met de keuze van het gemeentebestuur om de gemeentelijke nieuwspagina’s de komende jaren in De Week van Rijssen en Holtenextra te plaatsen. Heinink: “Als familiebedrijf maken we al ruim een halve eeuw kranten. We zijn een echte krantenfamilie. Inmiddels brengen we twaalf weekkranten uit in Twente met in zeven kranten het officiële gemeentenieuws van de betreffende gemeente.”

Regionaal en lokaal
De twee familiebedrijven Heinink Media BV en Drukkerij van Barneveld BV hebben al ruim een halve eeuw aan ervaring als uitgevers van regionaal en lokaal nieuws. Heinink: “Wij hebben de beschikking over een eigen drukpers en voorzien liefst 180.000 huishoudens van een weekkrant, die ook online te lezen is. Wij vinden het bezorgen van de kranten heel belangrijk en daarom hebben wij, als één van de weinige uitgevers, een eigen verspreidingsorganisatie.”

Puur lokaal nieuws
Klein Nagelvoort: “Het is niet voor niets dat de gemeente de keuze maakte voor de combinatie De Week van Rijssen en Holtenextra. Twee sterke lokale kranten die hoog scoren op het gebied van alle kwaliteitseisen, met een redactie die uitstekend bekend is in respectievelijk Rijssen en Holten en puur lokaal nieuws brengt. De wekelijkse gemeentelijke informatiepagina’s completeren de lokale nieuwsvoorziening, met daarin onder andere nieuws uit het college, de aankondigingen van commissie- en raadsvergaderingen, gevraagde en verleende vergunningen en actuele ontwikkelingen.”

Verspreiding
De Week van Rijssen wordt op woensdag verspreid in Rijssen. Holtenextra wordt op vrijdag verspreid in Holten en de kernen en buurtschappen in het buitengebied. De Week van Rijssen is ook af te halen bij de Read Shop, Plus ter Maat, Coop, de bibliotheek en bij Cigo Spithoff.

Tip de redactie
Voor De Week van Rijssen kunnen persberichten en nieuwtjes gemaild worden naar redactie@deweekvanrijssen.nl, telefoon 0541 – 355974, of bellen met Jenny ter Maat: 06 2514 8470. Voor HoltenExtra kan gemaild worden naar: redactie@holtenextra.nl of bellen naar redacteur Laurens-Jan Stam: 06 – 53 32 31 32.