Algemeen

Gospelgroep Promises dertig jaar jong

RIJSSEN - Gospelgroep Promises viert op zaterdag 21 maart haar 30-jarig bestaan. Om dit te vieren houdt de gospelgroep een jubileumconcert. Een feestelijke avond met als thema: ‘Kan ik U even spreken?’ Om dit heuglijke feit een speciaal tintje te geven, heeft Gospelgroep Promises gekozen voor een samenwerking met Rob Favier. Hij is zanger, entertainer, schrijver, dichter en theoloog.

Het belooft een bijzondere avond te worden met terugblikken, een gezonde dosis humor, mooie woorden en natuurlijk de nodige zang. Het concert vindt plaats in de Open Hof, Stationsdwarsweg 2a in Rijssen. De aanvang is om 20.00 uur; de deur gaat open vanaf 19.15 uur. Entree: € 10,-. Kaarten zijn te koop bij de ingang.
Gospelgroep Promises is in 1989 opgericht door een aantal leden van de huidige PKN gemeente Open Hof in Rijssen. “Al jaar en dag is de gospelgroep verbonden met de Open Hof. Elke maandagavond repeteren we in de zogenoemde 'pianokamer' van de kerk, in ruil voor de beschikbare ruimte verzorgen we circa drie optredens per jaar in de Open Hof”, vertelt Lianne ten Brinke, boeking en PR Gospelgroep Promises.

Interkerkelijke groep
Gospelgroep Promises is inmiddels een interkerkelijke groep geworden, waarvan nog wel een aantal leden verbonden zijn aan de voorgenoemde gemeente. Ten Brinke: “We zingen een mix van Engels- en Nederlandstalige liederen en proberen een balans aan te houden tussen gedragen en uptempo nummers. Op deze manier wordt een kerkdienst gevarieerd ingevuld en kunnen we iedereen raken met onze zang. Namelijk het uitdragen van de boodschap die verborgen zit in de door ons gezongen nummers, staat bij ons op nummer één. Weet wat je zingt zodat je het kunt overbrengen.”
Gospelgroep Promises is een gezellige, open en gemêleerde groep qua types en leeftijd. “Door onze gezamenlijke passie zijn we een hechte en enthousiaste groep, dit hopen we ook uit te stralen tijdens onze optredens.” De groep bestaat uit zeven alten, zes sopranen, twee tenoren en drie bassen. Er is momenteel plek voor extra mannen en een sopraan. Gospelgroep Promises staat onder leiding van dirigent Wim Rijstenberg en wordt muzikaal ondersteund door haar trouwe combo, bestaande uit toetsen, drum en basgitaar.

‘We are the World’
“Normaal houden we om het jaar een concert met een bepaald thema dat wij uitwerken tot een verhaal. Dit wordt vervolgens ook als project aangeboden aan de kerken in de regio. Eerdere projecten zijn 'Indescribable', het onbeschrijfelijke verhaal van de profeet Job. Hier hebben we ook een CD van opgenomen, uitgebracht tijdens ons 25-jarig jubileum. 'Wist ze het' was het thema van ons Kerstproject waarin het eeuwenoude verhaal wordt verteld in een modern jasje. Aangaande ons huidige project 'We are the World', ligt de nadruk op hoe je zelf een naaste kunt zijn voor een ander”, vult ten Brinke aan.

Vanwege het jubileum heeft de commissie ervoor gekozen om het concert anders in te kleden. Voor de gelegenheid is Rob Favier, dichter, schrijver, entertainer en theoloog uitgenodigd om de avond samen met de gospelgroep in te vullen. Rob zal de avond aan elkaar praten en brengt een aantal liederen ten gehore. “Naast onze eigen zang, zullen we ook een lied samen zingen met Rob Favier. We hopen dat deze samenwerking bij veel mensen de interesse wekt om naar het jubileumconcert te komen.. De voorbereidingen zijn in volle gang, de bekende puntjes worden op de i gezet om er een onvergetelijke avond van te maken.”
Zie ook: www.gospelgroep-promises.nl en You Tube.