Algemeen

Honderd jaar Broeze Nijverdal: 'Trots op prachtige projecten'

NIJVERDAL - Broeze Nijverdal bestaat dit jaar honderd jaar. In het kader van de festiviteiten zijn de jubilarissen van de afgelopen twee jaar in het zonnetje gezet tijdens een feestavond voor alle personeelsleden en hun partners ter voorbereiding op het jubileum.

Acht medewerkers zijn gefeliciteerd. Paul Baan, Robin Hannink, Andrea Slaghekke en Eddie Sieben zijn 12,5 jaar werkzaam voor Broeze. Eduard van Ede van der Pals, Henk-Jan Meijerink, Jos Nijboer en Willy Tuïnk vieren hun 25-jarig dienstverband.
Tijdens deze avond werd ook het nieuwe logo en de vernieuwde huisstijl van Broeze Nijverdal gepresenteerd. Binnenkort is er ook een nieuwe website.

Jeroen Besten, technisch-directeur bij Broeze Nijverdal, is trots. ''Het is een speciaal jaar om stil te staan bij de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Ook kunnen we trots zijn op de prachtige projecten waaraan we hebben gewerkt'', aldus Jeroen. “Het is ook een jaar waarin we verder naar de toekomst kijken en Broeze in een nieuw jasje steken. We zijn klaar voor de komende jaren.''

Als verrassing ontvingen directieleden Jeroen Besten en Arnold Hofmeijer een geschenk van de personeelsleden. Het was een op ambachtelijke wijze gesmeed ijzeren beeld, gemaakt door collega Erwin, waarin de unieke samenwerking en kracht van de onderneming tot uiting komt.

In 1922 begon Gerrit Jan Broeze als hoefsmid een eenmansbedrijf. Daarna werd door zoon Bertus het stokje in 1960 overgenomen. Er werd begonnen met het vervaardigen van landbouwmachines en stalhekken. In 1991 werd het bedrijf overgedragen aan de derde generatie.

Broeze Nijverdal is een staalconstructiebedrijf gespecialiseerd in projecten voor de industrie-, infra- en bouwsector, gericht op complexe projecten van uiteenlopende omvang. Het zijn projecten die zich kenmerken door veelzijdigheid en variatie waarbij vakkennis, praktijkinzicht en inventiviteit een vereiste is.
De kennis en ervaring van Broeze Nijverdal komt pas echt tot recht wanneer staalconstructies opgaan in bestaande gebouwen of installaties, of als ze - vaak in nieuwbouwprojecten - samenkomen met andere materialen, zoals glas of hout. Van engineering en projectaanpak, tot aan werkvoorbereiding, productie en montage; alle onderdelen zijn specifiek afgestemd op de wensen en de capaciteit van opdrachtgevers.
Sinds 2019 behoort Broeze Nijverdal als zelfstandige onderneming tot de MaatHof Groep, waartoe ook GS Metaal in Vriezenveen en Denekamper Metaalindustrie behoren.

Open dag 2 juli

Op zaterdag 2 juli viert Broeze Nijverdal het honderdjarig jubileum. Iedereen is op deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het bedrijf. Broeze is gevestigd aan de Industrieweg 10 in Nijverdal. Kijk voor meer informatie op de website www.broeze.nl.