Algemeen

Jeugd kan weer vissen op woensdagavonden

RIJSSEN - Hengelsportvereniging Ons Vermaak uit Rijssen organiseert op de woensdagavonden in mei en juni weer jeugdviswedstrijden.

''We gaan weer zoals we dat gewend waren een serie van vier wedstrijden organiseren'', zo laat de vereniging weten. ''Van de vier wedstrijden tellen er drie mee voor het eindklassement. Er mag dus een wedstrijd gemist worden. Na elke wedstrijd wordt de gevangen vis opgemeten, waarbij de winnaar van de wedstrijd 50 punten krijgt, de tweede plaats krijgt 49 punten enzovoort. Wie over drie wedstrijden de meeste punten haalt mag zich een jaar lang jeugdkampioen van Ons Vermaak noemen.''

De jeugdviswedstrijden worden gehouden op de woensdagavonden 25 mei en 12, 8 en 15 juni. Als reservedatum hebben ze 22 juni gepland. De wedstrijden duren van 19.00 tot 20.30 uur. Het loten van plekken doen we als eerder bij het bankje bij de invalidensteiger van 18.15 tot 18.45 uur. Opgeven is niet nodig. De vissertjes moeten hun eigen materiaal en voer meebrengen. Het gebruik van een leefnet tijdens de wedstrijd is noodzakelijk om de gevangen vis in te bewaren, een emmer is niet toegestaan.

Ze gaan net als de laatste keer vissen in twee leeftijdsgroepen. Dit houdt in dat groep A de jeugd tot en met 12 jaar is en groep B van 13 tot en met 17 jaar. We hebben dan dus ook twee eerste plaatsen, twee tweede plaatsen enzovoort. Peildatum voor de leeftijd is de eerste wedstrijd. Ben je dus op 25mei 12 jaar dan vis je in groep A, ben je die dag 13 jaar dan vis je in groep B. Wordt je tijdens de wedstrijden 13 dan blijf je in groep A.

Deelname is gratis voor (jeugd)leden van Ons Vermaak Rijssen. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 1 juli in het gebouw van de postduivenvereniging Het Luchtvermaak aan de Marijkestraat 7a. Deze avond begint om 19.00 en duurt tot 21.00. Ze doen de prijsuitreiking en een aantal rondjes bingo.