Algemeen

Beste Buur Jordy Brinks: “Dit zag ik écht niet aankomen!”

Jordy Brinks gekozen tot Beste Buur van de gemeente Rijssen-Holten

Jordy Brinks, de tweede van rechts, is erg trots op de Beste Buur Bokaal

RIJSSEN - Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten konden deze zomer weer een ‘Beste Buur’ nomineren. Jordy Brinks werd maar liefst zeven keer genomineerd en werd afgelopen zaterdag, op Nationale Burendag, gekozen als de ‘Beste Buur’.

De Beste Buur Bokaal in Rijssen-Holten is een initiatief van BuurtKracht en een aantal van haar partners: De Goede Woning, Viverion en de gemeente Rijssen-Holten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. “Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren!”

Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt, in Rijssen-Holten bestaat deze uit een afvaardiging van de huurderraden van De Goede Woning en Viverion. Wethouder Ben Beens is juryvoorzitter. Toen wethouder Ben Beens de Beste Buur Bokaal overhandigde, raakte Jordy enigszins emotioneel. “Oh nee, toch. Dit zag ik écht niet aankomen! Dat maar liefst zeven mensen mij hebben genomineerd is heel bijzonder en dat raakt me. Ik voel de waardering van de buurt.” Samen met de buurt organiseerde hij een barbecue met de buurt om het te vieren.

Wethouder Ben Beens had een mooi woordje over voor de Rijssenenaar Jordy Brinks. “Je steekt er met kop en schouders bovenuit. Elke nominatie was bijzonder en geeft aan hoe belangrijk je in deze buurt bent. Je bent de spin in het web en een voorbeeld voor iedereen!”, zegt de wethouder.

Zeven nominaties
Jordy kreeg maar liefst zeven nominaties van zijn buren. De buren hadden mooie woorden over voor Jordy. “Ik nomineer Jordy, omdat hij alles wil doen voor de buurt. Hij staat altijd voor je klaar”, is een van de nominaties. “Hij staat altijd klaar van bijvoorbeeld een stoel repareren tot buiten om het gebouw de boel te onderhouden. Het is gewoonweg een topper!” Ook in de winter staat Jordy altijd klaar. “Al valt er nog maar één vlokje, Jordy staat al klaar met de sneeuwschep. De lijst met klusjes is eindeloos. Hij verdient het om de Beste Buur te worden, want dat is hij!”

Overige genomineerden
Hoewel Jordy als winnaar uit de bus kwam, waren er ook een flink aantal andere genomineerden. Wouter Schuiling, Marietje Teela, Alex en Carin Oolbekkink, Ellen De Jong -Bakkes, Rikie en Harry van Coeverden, Marja Tromop, Monique Lassche, Gerry en Jan Paalman, Jan Volkerink, Diederik Bosschers werden ook genomineerd. Ze werden allemaal in het zonnetje gezet door de organisatie van de Beste Buur.

Uitreiking Beste Buur Bokaal
Voor Jordy was er een bokaal, een dinercheque ter waarde van 200,- euro en een buurtimpuls ter waarde van 300,- euro. Daarnaast ontving hij een mooie bos bloemen.