Algemeen

Julia Otten: hardlopen en balwerpen op de Special Olympics

RIJSSEN – Julia Otten doet mee aan de wedstrijden hardlopen en balwerpen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een spectaculaire en feestelijke avond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Julia: ‘Je moet wel heel ver gooien’

De 9-jarige Julia Otten woont in Rijssen. Door de week gaat ze naar school, de Zonnehof in Raalte.
Zaterdagsmorgens is ze present op de atletiekbaan in Rijssen, waar Only Friends Twente verschillende spelmogelijkheden aanbiedt. Boogschieten en rennen doet ze het liefst, vertelt Julia.

Binnenkort doet ze ook mee aan de Special Olympics. Het is voor Julia de eerste keer dat ze meedoet aan wedstrijden. In het grote Fanny Blankers-Koen stadion staat ze aan de start van de 60 en 100 meter hardlopen. “Lekker hard rennen”, zegt ze er zelf over. Trainen daarvoor doet ze zaterdagsmorgens op de baan in Rijssen.
Daar oefent ze ook met het balwerpen, de andere sport waarmee ze landelijk hoge ogen probeert te gooien. Julia: “Het is wel makkelijk, maar je moet wel heel ver gooien.”
Een beetje spannend vindt ze het allemaal wel. Maar één ding is duidelijk: ze gaat met goud naar huis!


Only Friends Twente
Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 20302631.
Zie ook de website www.onlyfriendstwente.nl.