Algemeen

Kleurrijke vogels tijden cultuurvogelshow

RIJSSEN - Bij de Cultuurvogelspeciaalclub aan de Marijkelaan 7a in Rijssen waren afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag veel wildzangvogels te bewonderen. Er waren 36 inzendingen van eigenaren van vogels vanuit de hele regio. Tijdens deze Nationale Cultuurvogelshow werden er tevens prijzen voor de mooiste vogels uitgereikt. “Er zitten weer mooie vogeltjes bij, zoals zanglijsters, kruisbekken, goudvinken, de hop en blauwborsten. Daarnaast zijn er ook mutaties aanwezig. Dat wil zeggen dat deze vogels een andere kleur hebben dan hun in de natuur voorkomende soortgenoten.
In de natuur zie je steeds minder wildzangvogels. Bij de show zijn er kruisingen tussen twee verschillende vogels te zien”, aldus bestuurslid Rein Woudenberg. Er vielen een aantal vogels in de prijzen, zoals de hop, zanglijster, kruisbek en goudvink. Tijdens deze dagen werden er ook vogels te koop aangeboden. Woudenberg: “Kwekers kopen onderling wel vogels bij elkaar. Er was aardig wat animo voor de tentoonstelling, maar we missen toch wel de jongere mensen. Dat is jammer, maar ook wel begrijpelijk. Jongeren kiezen tegenwoordig andere hobby’s.”
Jaarlijks wordt deze vogelshow eind oktober/begin november gehouden omdat de vogels in het najaar hun meest aansprekende verenpak hebben en dus op hun mooist zijn.