Algemeen

Lauren Strampel: balwerpen en hardlopen op de Special Olympics

RIJSSEN – Lauren Strampel (9) doet mee aan de wedstrijden balwerpen en hardlopen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een spectaculaire en feestelijke avond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Lauren: altijd enthousiast en positief
Lauren woont in Almelo en zit op basisschool De Weier. Elke woensdagmiddag gaat ze naar Only Friends Twente, bij atletiekvereniging Sisu.
Ze vindt al de spelletjes die ze daar doen hartstikke leuk. Ze is heel actief en doet aan alles mee. Naast Only Friends Twente zwemt en danst ze ook.

Lauren is altijd enthousiast en positief, en dat geldt ook voor het meedoen aan de wedstrijden van de Special Olympics.
Ze gaat vijftig meter balwerpen en honderd meter hardlopen. Ze werpt het liefst de bal; van hardlopen is ze niet zo, maar ze gaat het wel doen en staat straks gewoon aan de start!
Aan wedstrijden deed ze nog niet eerder mee. Dit is voor haar de eerste keer. Ze vindt het spannend, maar ook heel leuk. Lauren heeft er zin in en als het aan haar ligt, haalt ze zeker medailles!

Only Friends Twente
Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink,
initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 20302631.
Zie ook www.onlyfriendstwente.nl.

 

Reacties

  • door Wilma
  • 26 dagen geleden

Wat zijn we trots op deze lieve kleindochter! Heel veel succes Lauren! Toi-toi-toi ????????