Algemeen

Lekker aan’modderen’ tijdens de Reggesteyn Obstacle Run

RIJSSEN - De Reggesteyn Obstacle Run (ROR), is bij vele jongeren en kinderen inmiddels bekend. Op 2 juli was het weer zover. Leerkrachten en leerlingen van CSG Reggesteynmoesten een circuit van zo’n 7 km lang met 20 hindernissen afleggen. De grote container met modder was hierin wel de hoofdmoot. De jongeren vonden het geweldig. Een grijze massa werden ze samen. Klimtoestellen, autobanden, kruiptunnels, netten, hooibalen, een mat over het water, niets was te gek. De snelheid was voor de meesten niet zo belangrijk, meer het vermaak en de gezelligheid. Maar fanatiekelingen met een verbeten blik zaten er ook tussen.
Op 3 juli was het de beurt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Rijssen en regio. Zo ook Niels Kleinjan uit Notter en Huib Padberg uit Wierden. “Wij vinden dit wel supergaaf hoor”, roepen ze. Niels is zeker fanatiek, want hij heeft al heel wat bekers in de wacht gesleept tijdens hardloopwedstrijden. In totaal hebben zo’n 1100 leerlingen aan het circuit deelgenomen. De school kan weer tevreden terugkijken op dit evenement. “Als school kijken wij ieder jaar weer uit naar dit fantastische sportieve evenement. In de voorbereiding zitten heel wat uurtjes, veel oud-collega's zijn betrokken met de opbouw van het parcours. Op die manier voeden en onderhouden wij het ‘wij’ gevoel en de contacten. Leerlingen met een tractorrijbewijs rijden af en aan met materiaal, strobalen, autobanden et cetera,” aldus de organisatie van ROR, die aangeeft dat er belangrijke vaardigheden worden geleerd door zo’n evenement. 
“Dag 1 is natuurlijk voor onze eigen leerlingen een sportief evenement, maar ook een mooie afsluiter aan het eind van het schooljaar. Leerlingen en docenten komen op zo’n dag elkaar op een andere manier tegen. Er is sprake van veel spontane contacten, er wordt veel gelachen en aangemoedigd. Een prachtige sfeer om samen zo een sportieve bezigheid te beleven. Dag 2 is voor ons als school de verbinding zoeken en tot stand brengen met de basisscholen.” Een waardevol principe, volgens de school, om kinderen in aanraking te laten komen met hun mogelijk vervolgschool. Tijdens deze dag waren er ook weer veel ouders, opa's en oma's, buren en kennissen. “Het is dan een gezellige drukte rondom de school en op het parcours. Iedereen wil zijn of haar favoriet goed op de foto krijgen, met het liefst zoveel mogelijk modder op het gezicht. Tijdens de tweede dag helpen veel leerlingen. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen en leren om leiding te geven. Daar kunnen ze trots op zijn.”

De school is blij te kunnen melden dat het hen ook dit jaar is gelukt om dit evenement met behulp van sponsoren, verenigingen en vrijwilligers te kunnen organiseren. “Het is een regionale samenwerking in het belang van onze opgroeiende jeugd. Als je hen ziet stralen en genieten, dan denk je; ‘daar doen we het allemaal voor’. Gelukkig hebben er geen noemenswaardige calamiteiten plaatsgevonden. Als school zijn wij trots op dit evenement,met als toverwoord ‘Samen’.