Algemeen

Leuk extraatje kinderen voedselbank

RIJSSEN - Voor de kinderen van de Voedselbank Rijssen-Holten wordt vrijdagmiddag 6 december in de Oude Plus aan de Roelf Bosmastraat in Rijssen een gezellig sinterklaasfeestje gehouden.

De kinderen komen dan met de ouders op bezoek bij Sint en Piet. “De kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging en het is altijd weer leuk. Er zijn circa honderd kinderen en we hopen dat ze allemaal komen”, vertelt Jeanet Geerling namens de Voedselbank Rijssen-Holten.

Ze vertelt dat het de laatste drie jaar altijd een extra verrassing is omdat de kinderen allemaal nog een speciaal cadeautje krijgen. Deze sinterklaascadeautjes komen van Linda Wolterink uit Holten. Zij runt daar sinds vijf jaar de kledingwinkel Lotz & Linde en een tijdje later kwam hier een afdeling speelgoed bij met als naam Lotz of Toys. De winkel heeft een mooie vide die ingericht is met speelgoed. “We houden altijd een flessenspaaractie in de winkel. Het hele jaar door kunnen mensen hier hun lege flessen brengen en met deze opbrengst worden de cadeautjes voor de kinderen verzorgd. Daarnaast hebben we nog donaties van bedrijven gehad. Daar zijn we heel blij mee,” vertelt Linda. Ze vervolgt: “Destijds was ik een keer bij een open dag van de voedselbank en men vertelde hoe een en ander in zijn werk ging. Ik kwam toen op het idee om die kinderen een extraatje te geven met Sinterklaas. Vooral voor kinderen die nog in Sinterklaas geloven is het natuurlijk niet te begrijpen waarom andere kinderen wel wat krijgen en zij niet of weinig.” Linda pakt de cadeautjes ook altijd zelf in, met behulp van medewerker Conny van der Velde, en zet er dan op of het voor een jongen of meisje is met de leeftijd erbij. “De medewerkers van de Voedselbank Rijssen-Holten zetten dan zelf de namen van de kinderen erbij. De vorige twee keer bracht ik de cadeautjes naar Rijssen toe maar zij hebben nu aangegeven dat ze deze bij mij komen ophalen. Ik ben er zelf dus ook nooit bij hoor, tijdens het sinterklaasfeestje. Het is al fijn wanneer ik hoor dat de kinderen blij zijn met hun cadeautje en een fijn feestje hebben gehad.”

Kijk ook eens op de Facebookpagina Lotz of Toys en Lotz & Linde.