Algemeen

Lopers van AV Rijssen ontsluiten loopbrug A1

RIJSSEN – Zo’n honderd lopers van AV Rijssen, klein en groot, vertrokken zaterdagmorgen 29 februari om negen uur vanaf de atletiekbaan om in een lange stoet richting de loop/fietsbrug De Wakels over de A1 te gaan.

 

De brug zat al een aantal maanden dicht voor onderhoudswerkzaamheden, onder andere werden een asfaltlaag en een nieuwe leuning aangebracht. De brug zou geopend worden in februari van dit jaar en dat kon op zaterdag 29 februari nog net.
Bij de brug werden de lopers opgewacht door de uitvoerder van brugbouwer bouwbedrijf Heijmans, die de hekken openmaakte. Bert Nijland bood namens AV Rijssen de uitvoerder een fles met inhoud aan.

Daarna konden de lopers de brug in bezit nemen. “De voorste lopers begonnen een erehaag, de volgende lopers sloten hier achter aan, zodat de haag steeds langer werd, en er een gekleurde sierlijke haag stond”, vertelt AV-trainer Jan Tijhuis. Tijhuis liet aan het hek van de brug een paar schoenen achter, versleten weliswaar. Schoenen waarvan de zolen vaak de oude loopbrug geraakt hebben. Lachend: “Dit moet een soort schoenenmuurtje worden, zoals je ook wel ziet bij slotjes aan een brug.”

De lopers deden aan het eind van de burg hun oefeningen en vertrokken daarna richting De Borkeld en de Friezenberg.
Direct na hen kwam een groep fietsers van Tourclub Rijssen de brug over. Sportief Rijssen kan weer uit de voeten!