Algemeen

Maarten Rouwendal: kogelstoten en hardlopen op de Special Olympics

IJSSEN – Maarten Rouwendal (20) doet mee aan de wedstrijden kogelstoten en hardlopen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een spectaculaire en feestelijke avond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Maarten: ‘Leuk, maar ook wel spannend’
Maarten zit op school in Ommen. Elke schooldag stapt hij in het busje dat hem naar Ommen brengt. “In de bus gaan de oordopjes in, de muziek aan. Lekker relaxt”, zegt hij.

Zaterdagsmorgens is hij te vinden op de atletiekbaan van AVR. “Daar doen we allemaal leuke dingen.” Zoals het trainen voor de wedstrijden tijdens de Special Olympics: kogelstoten en hardlopen. Kogelstoten vindt hij het leukst. “Je stoot de kogel met je hele hand weg vanuit je nek. Het gaat erom hoe ver de kogel komt. En ik kan heel ver.”
Maarten start bij de hardloopwedstrijden zowel op de honderd als op de tweehonderd meter. Hoewel het zijn eerste hardloopwedstrijden zijn, ziet hij er niet tegen op: “Een makkie.”
In zo’n groot atletiekstadion lopen, zoals het FBK stadion in Hengelo, dat heeft hij nog nooit gedaan. “Leuk, maar ook wel spannend.” Of hij ook met medailles thuiskomt? “Ik denk het wel”, zegt Maarten.

Only Friends Twente
Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink,
initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon - 06 20302631.
Kijk ook op de website www.onlyfriendstwente.nl.