Algemeen

Marenda Rosman doet mee aan dressuurwedstrijd Special Olympics

RIJSSEN – Marenda Rosman uit Rijssen doet mee aan dressuurwedstrijden tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, bij Manege de Vossenbos in Hoge Hexel.

Met een openingsavond in het Fanny Blankers-Koenstadion in Hengelo op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.

De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Amazone Marenda Rosman

Marenda Rosman (27) rijdt van jongs af aan al paard. Het is dan ook geen wonder met deze sport meedoet aan de Special Olympics.
Marenda werkt deels bij Krönnenzommer in Hellendoorn in de personeelskantine en deels bij Twente Uniek in Nijverdal. Aan het eind van de werkweek, op vrijdagavond, rijdt ze paard bij ’t Leijerweerd in Enter. “Het meest op Astro en Moes”, vertelt ze. Paardrijden geeft haar rust. “Dat is het mooie aan paardrijen. Je hoeft nergens aan te denken, je bent alleen bezig met je paard. Een beetje therapieachtig.” Daarnaast helpt ze mee bij het verzorgen van de paarden.

Ze deed eerder mee aan onderlinge wedstrijden en haalde medailles voor springen en dressuur.
Bij de Special Olympics doet ze mee aan de dressuurwedstrijden. “Je moet er vooral op letten dat je netjes rijdt, precies op de figuren”, vertelt ze. Ze heeft er zin in. “Natuurlijk ga ik voor de eerste plaats, en lukt dat niet, dan heb ik meegedaan voor de leuk!”

Marenda is op zaterdagmorgen te vinden bij Only Friends Twente. Volleybal en voetbal zijn hier haar favoriete sporten. “Je doet verschillende sporten met telkens andere groepjes. Je speelt elke keer weer met iemand anders, dat is het leukst.”

Only FriendsTwente

Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 - 20302631.
Zie ook www.onlyfriendstwente.nl.