Algemeen

Mobiele bezoekunit voor bewoners en bezoek Schutse

RIJSSEN - Timmerfabriek de Mors plaatste op dinsdag 28 april een bezoekunit bij Carintreggelandhuis De Schutse waarin de bewoners hun naasten kunnen ontmoeten.

 

"Na weken geen bezoek en vooral veel bellen, videobellen, skypen of zwaaisessies in de tuin et cetera, is het fijn dat bewoners en familie elkaar van dichtbij kunnen zien. De Mors heeft deze mobiele unit zodanig aangepast dat deze ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. We hanteren een bezoekersregeling, wanneer welk familielid kan komen. Helaas kan spontaan langskomen niet”, vertelt Emmely Hoek, zorgmanager Carintreggeland.

 

Bij De Schutse probeert men dus al een paar weken van alles om het contact te onderhouden met bewoners en hun familie onderling.
“Nu het allemaal nog langer gaat duren volgens de richtlijnen van het RIVM, vonden wij het nodig om het contact verder te intensiveren. Toen kwamen we op het idee om een mobiele unit te plaatsen in de tuin.”

 

Henri ter Steege van De Mors Timmerfabriek keek naar Hart in Actie en zag daar een mobiele unit voorbijkomen. “Ik wilde graag iets voor de zorg betekenen en vond dit een prachtig idee. Vervolgens heb ik contact opgenomen met Carintreggeland of zij hier eventueel belangstelling voor hadden. Het kwam dus als geroepen,” aldus Ter Steege. De Mors heeft de mobiele unit verbouwd, aan weerszijde een deur (ook een deur die groot genoeg is voor de rolstoel) en plexiglas in het midden van de unit. Helemaal coronaproof: achter plexiglas praten door een babyfoon.

 

Straks naar Eltheto

De mobiele unit is kosteloos aan De Schutse geschonken door De Mors Timmerfabriek. Wessels Transport heeft de unit geleverd.
Hoek: “Wanneer alle familieleden een bezoek hebben gebracht, wordt de unit door Wessels verplaatst naar Eltheto. We hebben de mobiele unit gezellig ingericht met meubels, lamp, bloemetjes en een klok aan de muur. Bezoekverbod vinden wij heel naar en op deze manier maken wij bezoek weer mogelijk. Familie en bewoners zijn erg dankbaar. Zij zeggen dat je het gevoel hebt dat je gezellig in een huiskamer zit en tijdens de ontmoeting het plexiglas niet of nauwelijks meer ziet.”

 

De unit is op woensdag 28 april in gebruik genomen. Uitsluitend op afspraak is het dus mogelijk om een bewoner te bezoeken. Na ieder bezoek wordt de kant van de bewoners schoongemaakt. Voor de bezoekers staan desinfectiemiddelen klaar.