Algemeen

Muzikale noot tijdens Kinderboekenweek

gitaardocente Marleen Ruiz Fernandez
gitaardocente Marleen Ruiz Fernandez

RIJSSEN - De Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober ging dit keer over voertuigen. Met het thema ‘Reis Mee’ ging men op reis in kinderboeken. Het gaat er niet om waar je heengaat, maar de manier waarop staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran”, aldus de organisatie bibliotheek Rijssen-Holten.
De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna WoltzDe makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. Natuurlijk werd de Kinderboekenweek opgeluisterd met gezelligheid. Gitaardocente Marleen Ruiz Fernandez van de Muziekschool Rijssen bracht op de woensdagmiddagen 2 en 9 oktober een bezoekje aan de bibliotheek in Rijssen. Ze zong leuke en bekende liedjes met de kinderen, zoals bijvoorbeeld ‘Zakdoekje leggen’, In de Maneschijn, maar ook christelijke liedjes zoals ‘Jezus is de Goede Herder’.
De kinderen mochten haar muzikaal ondersteunen met allerlei muziekinstrumentjes die ze had meegebracht en zo leken ze samen wel een muziekbandje. Haar leerling Nick was ook van de partij met zijn zusje, broertjes en zijn oma. Hij heeft sinds kort gitaarles van Marleen en hij vindt het ook heel leuk. “Maar straks gaan we weer naar huis, bij oma pannenkoeken eten”, oppert zijn broertje.