Algemeen

“Dit jaar staat in het teken van verlangen naar beterschap”

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hofland

Burgemeester Arco Hofland. Foto door: Gemeente Rijssen-Holten

RIJSSEN – Inmiddels is het nieuwe jaar begonnen. Burgemeester Arco Hofland houdt normaliter een nieuwjaarstoespraak voor publiek, maar dit jaar is dat niet mogelijk door het coronavirus. Daarom heeft burgemeester Hofland een videoboodschap ingesproken.

“Het nieuwe jaar, 2021 is begonnen. We laten het jaar 2020 achter ons. 2020 een onvergetelijk jaar. Leven met het coronavirus, een leven dat niemand wilde. Tientallen mensen in onze gemeente zijn overleden. Honderden hebben het virus gehad. Duizenden moesten in verband met de kans op besmetting dagenlang in huis blijven. Verenigingen konden weinig organiseren, bedrijven gingen op slot”, blikt burgemeester Hofland terug.

Nieuwe initiatieven
Burgemeester Hofland zag dat veel mensen creatief waren. “Maar in 2020 hebben we wegen gezocht om antwoord te geven op de crisis. Vergaderingen digitaal, kerkdiensten online, een kaartje of een bloemetje voor de buurvrouw.”

“Dit jaar staat in het teken van het verlangen naar beterschap. De vooruitzichten lijken goed. Maar toch moeten we de komende maanden volhouden. Volhouden en samen de schouders eronder zetten. Het verlangen naar beterschap helpt ons daarbij. Met het vaccin in aantocht weten we dat we stapje voor stapje vooruitgaan.”

De burgervader van Rijssen-Holten ziet het positief tegemoet. “Lente en zomer zullen ons begeleiden naar beterschap. Het verlangen naar beterschap is niet alleen een goede gezondheid, maar ook het verlangen om als gemeenschap te functioneren. Omzien naar elkaar, vreugde en verdriet delen, meer dan ooit er zijn voor elkaar. Dit jaar bestaat onze gemeente 20 jaar en wat zou het mooi zijn als we als gemeenschap op de een of andere manier dat samen weten te vieren.”

“2021 is begonnen. Ik wens iedereen een goed, gezond en beter jaar”, sluit burgemeester Arco Hofland af.

Uw reactie