Algemeen

Ongeneeslijk zieke Annemiek (44) hoopt op droomvakantie dankzij crowdfunding

Annemiek krijgt de cheque, een beginnetje voor haar droomvakantie, van haar zus Marjan, broers Johan en Gerben en haar moeder

RIJSSEN – Annemiek Baan - Scherphof uit Rijssen krijgt het slechtst mogelijke nieuws te horen: de alvleesklierkanker is terug en ze is niet meer te genezen. Haar naasten komen in actie om haar laatste wens (een droomvakantie met het vliegtuig) in vervulling te laten gaan.

Het is met geen pen te beschrijven wat de 44-jarige Annemiek heft moeten doormaken. Nadat ze in april 2020 te horen kreeg dat ze alvleesklierkanker had, werd ze na een geslaagde operatie en twaalf zware chemokuren kankervrij verklaard. Anderhalf jaar later, een week voor haar verjaardag, kreeg Annemiek te horen dat de kanker terug is en dat ze niet meer zal genezen. Wel krijgt ze nog chemokuren om het leven te rekken.

Crowdfunding
Voor haar oudste zus Marjan en broers Johan en Gerben reden om een crowdfunding op te zetten. “Een week voor haar verjaardag kregen we te horen dat ze, naar alle waarschijnlijkheid, niet meer beter zal worden. Daarom wilden we haar graag een spectaculair cadeau geven. Ze zei laatst nog tegen mij: ‘Ik zou zo graag nog een keer met het vliegtuig op vakantie gaan met mijn man Janco en kinderen’. Toen ik nadacht over een cadeau schoot dit me opeens weer te binnen”, legt Marjan uit.

Als een beginnetje voor haar droomvakantie met haar gezin gaven Annemieks broers, zus en moeder een mooie cheque. “Toen kwamen we samen op het idee om een crowdfunding op te zetten, omdat we dan veel meer geld bij elkaar zouden krijgen. Iedereen was louter positief, dus toen hebben we dat opgezet.” 

Ruim vierduizend euro
Tot hun grote verbazing staat de teller, op het moment van schrijven, inmiddels ruim boven de vierduizend euro. "Dat is heel bijzonder. Het is heel erg mooi dat er zoveel liefdadigheid is, ook van onbekenden. Dat is hartverwarmend", aldus Marjan, die laat weten dat Annemiek ook nog een speciale boodschap heeft voor de donateurs. “Mocht Annemiek onverhoopt toch niet meer op droomvakantie kunnen of er gebeurd een wonder, gaat al het gedoneerde geld naar de Kankerbestrijding!”, legt Marjan de boodschap van haar jongere zusje uit. 

Doneren kan nog steeds via: http://steunactie.nl/actie/help-ons-de-wens-van-onze-zieke-zus-annemiek-44-te-vervullen/-5215.

Uw reactie