Algemeen

Plus Ter Maat geeft verenigingen steuntje in de rug: ‘Spaar je club gezond’

Annet en Patrick ten Den-ter Maat geven clubs een steuntje in de rug. Eigen foto

RIJSSEN – De clubkas spekken: dat kan vanaf maandag 6 september bij Plus Ter Maat aan het Beatrixplein. Ruim twintig clubs uit Rijssen doen mee aan deze actie. De deelnemende clubs kunnen zich daarnaast ook aanmelden voor een extra activiteit tijdens de actieperiode, om zo hun vereniging onder de aandacht te brengen.

Na een jaar vol maatregelen en beperkingen houdt Plus supermarkten dit najaar een spaaractie om het verenigingsleven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Ook Plus Ter Maat doet daaraan mee. Tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van Plus sponsorpunten sparen voor de club of vereniging die zij een warm hart toedragen. Deze sponsorpunten zijn geld waard: Plus Ter Maat heeft een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld om te verdelen. Bovendien krijgt elke deelnemende vereniging standaard 50 euro om mee te beginnen. “Geen enkele club gaat met lege handen naar huis”, benadrukt Annet ten Den-ter Maat.
De klanten krijgen bij 10,- euro aan boodschappen een voucher met een unieke code. Elke voucher is een punt waard. “Via de website
www.plus.nl/sponsorpunten kunnen klanten hun punten toebedelen aan de club(s) van hun keuze”, legt Annet uit.
Op de website en via een scherm in de winkel kunnen klanten en clubs zien hoe de tussenstand op dat moment is.

De deelnemende clubs en verenigingen kunnen het bedrag, dat door klanten van Plus bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een ledenactiviteit. “Tijdens de lockdown stond het verenigingsleven in Rijssen helemaal stil. Voor de clubs betekende het ook dat ze inkomsten misten, de kantines bleven dicht. We hopen de clubs hiermee weer een beetje op weg te helpen”, zegt Patrick ten Den.

Clubs houden activiteit
Daarnaast biedt Plus Ter Maat clubs de mogelijkheid om zich te presenteren, in de winkel of op de parkeerplaats. Annet: “Leden kunnen hun club promoten, of proberen om nieuwe leden, vrijwilligers, donateurs en natuurlijk ook vouchersponsors te werven. We weten al dat de EHBO demonstraties gaat verzorgen, de Muziekschool verzoeknummers van klanten gaat spelen, Eternal Joy oliebollen gaat bakken en ook Wilhelmina, Only Friends Twente en de Schaats-en Skeelervereniging presenteren zich.”
De acties van de verenigingen worden onder andere aangekondigd op de Facebookpagina www.facebook.com/plusrijssen
    
Deelnemende clubs
De volgende clubs/verenigingen doen mee met de actie: RZ & PC de Mors, Atletiekvereniging Rijssen, Gymvereniging DOS, EHBO Rijssen, Hervormd Kerkkoor, Muziekschool Rijssen, Duivenvereniging Het Luchtvermaak, Risne Stars, Schaats- en Skeelervereniging Rijssen, Gospelkoor Eternal Joy, Gehandicapten Sportvereniging, Jongerenkoor Judah, Gymvereniging VEK, Zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten, Scouting Rijssen, S.V. Rijssen, Schietvereniging Tubantia, Tafeltennisvereniging Rijssen, Tennisclub Rijssen, Tourclub Rijssen, Muziekvereniging Wilhelmina, Gehandicapten sportvereniging Only Friends Twente.