Algemeen

Podiumplekken én Europese titel voor StrongmanRun atleten in Polen

POLEN / RIJSSEN - Van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni vonden in Polen de OCR European Championships plaats. OCR staat voor Obstacle Course Racing, de competitieve tak van obstacle run. De StrongmanRun heeft sinds dit jaar een eigen OCR Team. Op de geblesseerde Joey Bakker na, wist het voltallige team zich te kwalificeren voor het EK in Polen. Onder bezielende leiding van verzorger Hein Schooten presteerden ze daar uitzonderlijk goed. 

StrongmanRun atleet Ruben Dinkelman uit Lochem, behaalde de Europese titel op de short course (5 km), een loodzwaar parcours met 40 obstakels. Gedurende de afgelopen maanden wist hij zich samen met zijn teamgenoten te kwalificeren voor dit kampioenschap. “Kwalificatie gebeurt aan de hand van deelname aan de daarvoor toegewezen wedstrijden”, legt Bas Wispels, organisator van de StrongmanRun uit. De Rijssense Pim Bakker moest helaas vroegtijdig de wedstrijd staken. “Net als 40 procent van de andere deelnemers, zij hebben de finish niet gehaald. Dat zegt wel wat over de zwaarte. Het zijn namelijk allemaal professionals”, vervolgt Wispels. De net 18-jarige Nijverdaller Jesse Linthorst behaalde een twaalfde plek. “Een enorme prestatie.”

 

Elise Mul, de enige dame in het StrongmanRun team, werd derde bij de meiden onder de 18 jaar. Wispels is maar wat trots: “Onze missie is om obstacle running als sport naar een hoger niveau te tillen. Met het StrongmanRun atletenteam reizen we sinds dit jaar door het hele land én buitenland om dat te bewerkstelligen. Dat onze atleten nu al deze prestaties neerzetten is boven alle verwachtingen. Echt fantastisch.”

 

Het huidige team bestaat uit zeven atleten: Tom Wagemans, Pim Bakker, Frank van Lieshout, Ruben Dinkelman, Joey Bakker, Jesse Linthorst en Elise Mul. De StrongmanRun op 1 september aanstaande behoort ook tot de wedstrijden met kwalificatie mogelijkheden. “Een deel van het team zal tijdens deze ‘thuiswedstrijd’ dan ook gaan voor een kwalificatie voor het WK in Londen op 11 oktober 2019.”