Algemeen

Rijssense dames leveren 2500 mondkapjes

RIJSSEN - Vrij kort nadat de coronacrisis in maart uitbrak en bleek dat er veel mondkapjes nodig waren, zijn veel dames uit Rijssen flink aan de slag gegaan om deze te gaan maken. Het is allemaal succesvol verlopen en er zijn 2500 mondkapjes geleverd aan de zorg, transport, pedicures en andere contactberoepen en particulieren.

Er werd een coördinatiecentrum opgericht om één en ander goed af te stemmen met als contactpersoon Gerdi Schippers. Zij werd bijgestaan door Jackhilline Dannenberg, Hetty Fuit en Wilma Baan. Samen vormden zij een team voor de aansturing. Tevens werd een Facebookpagina ‘Mondkapjes naaien team Rijssen’ aangemaakt voor informatie.

“In april waren we met ongeveer zeventig naaisters, scheurders van stof, lockers van linten en bezorgers bezig. We hebben toen ook de grote actie opgezet voor de vergeten groep in deze tijd van corona. Dat waren de zelfstandig wonende ouderen en mensen met een beperking. En buurvrouw Toos maakte wel tachtig kaartjes”, vertelt Schippers.

Ruim achthonderd ouderen kregen een pakketje aangeboden met daarin een rood-wit-blauwe placemat met daarop het logo ‘75 jaar bevrijding’, een aantal tijdschriften en wat lekkers erbij. Schippers: “Met veel dank aan onze sponsoren en verdere donateurs. Die bijdragen maakten het mogelijk om dit alles te kunnen doen. De hele Rijssense gemeenschap werkte toen samen, prachtig. Als dank aan alle vrijwilligers hebben we hen op 9 mei in de bloemetjes gezet en dat was tevens als afsluiting van de mooie samenwerking.”

De vraag naar de witte mondkapjes is wel sterk afgenomen maar wie wil, kan nog steeds op aanvraag een printje uitzoeken en dan wordt deze gemaakt naar wens. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het hospice in Rijssen. Wie interesse heeft, kan de Facebookpagina dus bekijken en eventueel een berichtje sturen. Men blijft nog steeds inzamelen voor het goede doel en in september hopen de dames het geld over te dragen aan Stichting Hospice De Reggestroom.

Reacties

Geen 80 kaartjes,  maar 800!! heeft ze er gemaakt!