Algemeen

Rozendom wil camperpark op slipbaan in Rijssen: ‘Doel is voorjaar 2020 open te gaan’

RIJSSEN – Voor 45 campers is er plek op de voormalige slipbaan aan de Markeloseweg. Eigenaar Gerrit Jan Rozendom heeft de plannen al klaar. De huidige huurder van de baan vertrekt naar het industrieterrein en heeft slipbaan en kantoor op het terrein niet meer nodig.

Rozendom ziet daardoor inkomsten wegvallen en wil door een camperpark te realiseren de wegvallende inkomsten opvangen. Bovendien brengt zo’n park toeristen naar Rijssen. “Rijssen kent nog geen camperstelplaats en heeft daaraan dringend behoefte omdat de groei van de campers internationaal nog groeit”, aldus Rozendom.

 

Gesneuvelde plannen
Anders plannen ter invulling van het terrein sneuvelden. Rozendom: “Helaas kon de gemeente niet meewerken aan meer woningen op het terrein hoewel daar voldoende ruimte voor is met 20.000 vierkante meter grond. Navraag bij de Provincie hoe zij het plan van woningen zagen en welke mogelijkheden voor medewerking er waren leverde de uitspraak op dat minimaal vier woningen zouden moeten kunnen op deze locatie, maar helaas zijn wij met de gemeente niet verder gekomen dan drie woningen en dat is niet genoeg om rendabel uit de sloopkosten te komen die rond de 400.000 euro liggen voor de totale sanering van het VVCR-terrein.” Ook plannen voor een groot landhuis voor dementerende mensen vond geen gehoor bij de diverse instanties die benaderd werden door Rozendom.

Vandaar dat de keuze is gevallen op een camperpark. Niet zo’n vreemde keuze, want Rozendom en zijn gezin houden al bijna veertig jaar vakantie met de camper. “We weten precies van camperaars graag willen en kunnen hun wensen perfect invullen.” Zoon Geert Jan runt Rozendom Campers in Rijssen: “Een perfecte combinatie omdat er zodoende ook ter plekke hulp kan worden geboden bij eventuele storingen.”

 

Grote camperplaatsen
De camperplaatsen zijn van groot formaat 6,5 bij 10 tot 12 meer lang met naast elke camper een grasstrook van 4 x 8 meter. Er wordt gezorgd voor goede elektrische aansluitmogelijkheid met minimaal 15 ampère aansluitingen zodat ook airco en verwarmingsinstallaties erop kunnen draaien zonder dat de aansluitingen te hoog belast worden. Er komt een zeer ruime plek voor het vullen van fris water en het legen van vuilwatertanks en toiletten en het afval wordt op zeer efficiënte manier gescheiden in glas, plastic, papier, groenafval en restafval zodat het milieu niet belast zal worden. Het gehele terrein zal middels ledverlichting verlicht worden.

Het park zal via automatische betaalsystemen 24 uur per dag open en bereikbaar zijn waarbij na 22.30 uur alleen gebruik kan worden gemaakt van de stop and go plekken om de rust te waarborgen. Er komt een internetpresentatie in drie talen en ook via social media zal de nodige reclame gemaakt worden.


Ruime kantine
Het bestaande gebouw beschikt over een ruime kantine. “Op de benedenverdieping worden zeer ruime douches aangelegd. Verder worden een wasmachine en droger geplaatst en worden via automaten de nodige kleine boodschappen worden aangeboden zoals een kuipje boter, een pakje yoghurt, melk en vla, een flesje frisdrank en natuurlijk broodjes.

De bovenverdieping van het pand, die geheel voorzien is van een luchtbehandelingssysteem, is per maart 2020 beschikbaar als te huren kantoorruimte.

Rozendom gaat ervan uit dat het plan een hele verbetering vormt voor de directe omgeving. “Er wordt een bedrijventerrein omgebouwd tot een recreatieplek waarbij opgemerkt moet worden dat camperaars mensen zijn die van rust houden en dat houdt in dat het lawaai door gierende banden en joelende mensen tijdens rem- en slipproeven tijdens evenementen tot het verleden gaan behoren. Ook het geronk van vrachtauto’s en bussen tijdens trainingen zal per 1 januari voorbij zijn. Bij een buurttreffen bleek dat de hele buurt positief is over de plannen. Ook de gemeente is positief en de officiële aanvraag is begin november ingediend.”