Algemeen

Sint komt zaterdag naar Rijssen!

RIJSSEN - Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging HABI Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd voor een bezoek aan de stad Rijssen. Op de dag dat Sinterklaas in Nederland voet aan wal zet, komt hij ook naar Rijssen.

Sint komt niet alleen. Ruim 70 Pieten komen samen met Sinterklaas naar het centrum. Dat is hard nodig om alle schoenen van die lieve kinderen uit Rijssen gevuld te krijgen.

Om 13.15 uur wordt Sinterklaas welkom geheten in het Pietenhuis aan de Rozengaarde (naast de Bibliotheek). Hier is er even tijd om Sinterklaas een handje te geven of met hem op de foto te gaan.

Om 13.30 uur vertrekt Sinterklaas vanaf de Rozengaarde voor de optocht. Een Pietenband zal de optocht van een muzikale omlijsting voorzien.

Route
De route gaat via de Julianastraat, Grotestraat, Enterstraat, Oranjestraat, Kerkstraat, Rozengaarde, – Europaplein, Bouwstraat, Hoge Walplein, Haarstraat naar het podium op het Schild. De verwachting is dat Sinterklaas hier rond 14.00 uur aankomt.
Juf Suus en juf Riannne zullen samen met burgemeester Hofland Sinterklaas welkom heten in de stad Rijssen. Sommige Pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn. Ook de Dynamieke Danspieten en DJ Chiel zijn er weer bij.
Op het podium mogen kinderen iets voor Sinterklaas doen. Zij kunnen zich aanmelden via de website: www.sintinrijssen.nl. Hier is ook de kleurplaat te downloaden. Deze kan ingeleverd worden bij het Sinterklaashuis, er zijn mooie prijzen te winnen!

Sinterklaashuis
Om 14.50 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe huis, interieur, bed en werktafel te bekijken. Sinterklaas logeert dit jaar in een ander huis, namelijk op Haarstraat 14 (het oude ABN-AMRO-gebouw). Hier kunnen verlanglijstjes, kleurplaten, tekeningen of een brief aan Sinterklaas in de bus worden gedaan. Rond 15.00 uur zal hij wel zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dichtdoet om even te gaan slapen. De Pieten gaan terug naar het Pietenhuis. Hiermee komt dan een einde aan het officiële programma.

Korte samenvatting programma
 13.15 uur Sinterklaas wordt welkom geheten bij het Pietengebouw (Rozengaarde 59)
13.30 uur Vertrekt de stoet voor een rondgang door het centrum.
14.00 uur Aankomst Sinterklaas op het Schild.
14.50 uur Sinterklaas vertrekt naar het Huis van Sinterklaas (Haarstraat 14). - 15.00 uur Einde programma.

Kleurwedstrijd
Op de site van sintinrijssen is een leuke kleurplaat te downloaden. De ingekleurde kleurplaat is tot en met 21 november in te leveren bij het Sinthuis. Er zijn mooie prijzen te winnen! Op zaterdag 23 november reikt Sinterklaas zelf de prijzen uit! Kijk voor het laatste nieuws op: www.sintinrijssen.nl.