Algemeen

Ter Steege in Beweging: festival voor goed voelen én goed doen

RIJSSEN - Ter Steege Groep heeft het ‘Ter Steege in Beweging Festival’ bij Outdoors Holten gehouden. Het was een dag vol sport, spel en beweging voor de medewerkers en hun gezinnen.

“Een fantastische dag vol sportiviteit en gezelligheid,” zo kijkt de organisatie terug op deze energieke dag, waar in totaal maar liefst zo’n vijfhonderd mensen aan deelnamen.

HR-manager Rieneke Leusink - ter Steege: “Met onze medewerkers doen we al jaren mee aan diverse sportevenementen, zoals de Triatlon en Rijsserbergloop. Die initiatieven zijn in de loop der jaren opgenomen in een compleet vitaliteitsprogramma voor bewegen en leefstijl: Ter Steege in Beweging. Dit varieert van voorlichting over gezond eten, fruit op de werkplek, deelname aan sportieve activiteiten tot een week waarin we medewerkers motiveren om zeven uur per nacht te slapen. Kortom, een totaalpakket om meer te bewegen en je gezonder, fitter en zelfverzekerder te voelen. Want als je goed in je vel zit, werk je met nog meer plezier.”

En dat werpt zijn vruchten af. Bij het bedrijf is inmiddels een heuse ’flow’ ontstaan van mensen die zich bewust worden van hun eigen fitheid. Ter Steege Groep werd in maart 2022 uitgeroepen tot het ‘fitste bedrijf van Twente’.

Het programma was niet alleen voor de echte fanatiekelingen. Het draaide ook om de gezelligheid. Deelnemers konden op elk niveau sporten. Van wielrennen tot paardenmennen en van wandelen tot mountainbiken. Daarnaast was er een speciaal kidsprogramma. Ook de directie en familie Ter Steege gaven het goede voorbeeld door deel te nemen aan de onderdelen volleybal, (hardloop)trail en wielrennen.

Aan het evenement verbond Ter Steege een aantal goede doelen, waar eigen medewerkers belangeloos hun bijdrage aanleveren. Een extra stimulans voor de deelnemers om zich in te zetten. Vertegenwoordigers van Schoenendoosactie Open Hof, Stichting De Welle (taallessen voor Oekraïense vluchtelingen) en stichting Het Passion (opvang voor dak- en thuisloze verslaafden) mochten een cheque in ontvangst nemen.