Algemeen

Ties Hietbrink: hardlopen en speerwerpen op de Special Olympics

RIJSSEN – Ties Hietbrink doet mee aan de wedstrijden hardlopen en speerwerpen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een spectaculaire en feestelijke avond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Ties: ‘Hardlopen doe ik het liefst’
De 22-jarige Ties is geboren vlak voor de eeuwwisseling, op 27 december 1999. Hij is nog net van de vorige eeuw, zegt hij lachend. Hij werkt bij Cirex in Almelo, waar hij producten in elkaar zet en inpakt. “Het is leuk werk, en ik heb ook fijne collega’s.”
Hij kijkt uit naar de Special Olympics. “Ik ga hardlopen en speerwerpen”, vertelt hij. “Hardlopen doe ik het liefst.” ’s Woensdagsmiddags traint hij daarvoor op de atletiekbaan van Sisu in Almelo. “Het gaat goed. Na tweehonderd meter rennen, als ik echt alles heb gegeven, ben ik wel moe.”
Speerwerpen is niet echt zijn ding. “Door het speerwerpen krijg ik soms last in mijn schouder”, vertelt hij.
Normaal sport hij ’s woensdags bij Only Friends Twente in Almelo, maar deze zaterdagmorgen is hij in Rijssen. “De spellen zijn leuk om te doen. Het is hier wel drukker dan in Almelo. Maar als het me bevalt in Rijssen, kom ik hier vaker.”

Only Friends Twente
Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”

In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 - 20302631.
Kijk voor meer informatie ook op de website www.onlyfriendstwente.nl.