Algemeen

Transportdag voor chauffeurs in spe met vlogger, Iron Man, oldtimers en veel trucks

RIJSSEN – Bij Opleidingscentrum Transport & Logistiek wordt zaterdag 14 mei een groots opgezette Transportdag gehouden, met allerlei interessante trucker gerelateerde activiteiten.

Op de Transportdag presenteert zich een groot aantal transportbedrijven. En er is meer te doen. “We hebben de bekende vlogger Martijn Kuipers uitgenodigd, het Truckpulling Team Iron Man komt, er zijn oldtimers, er staan verschillende trucks, er liggen springkussens. Er zijn dealers aanwezig en ook zelfstandige rijders. Er is eten en drinken. Voor jong en oud is van alles te doen”, vertelt Myrthe Schippers-Brinks, commercieel manager OT&L. “Transport is een mooie bedrijfstak om in te werken en dat wordt op 14 mei nog eens onderstreept.”

OT&L verzorgt samen met ROC van Twente de opleiding chauffeur wegvervoer en logistiek medewerker. Op deze dag is hierover ook informatie te vinden.
“Jaarlijks starten we met zo’n zestig leerlingen. In de loop van het jaar kunnen degenen die klaar zijn, door naar een contract met het leerbedrijf en verdwijnen dan bij ons uit beeld”, vertelt leerlingencoördinator Christiaan Timmer. “Het is een erkende vakopleiding. Bij het CBR moeten de studenten hun groot rijbewijs halen, daar zit veel theorie bij, daar begeleiden en helpen we bij. Vanuit het ROC zijn er vakken als Nederlands, Duits, rekenen, burgerschap, en die vakken moeten ze hier ook halen. Het is een niveau 2 opleiding, maar onder elkaar vinden we het eigenlijk wel een niveau 3 opleiding.”

Bij de opleiding is sprake van baangarantie. “Natuurlijk moeten zowel de leerling als het bedrijf dat willen, maar over het algemeen is de samenwerking goed en dan kun je vanuit school volledig in dienst komen bij het leerbedrijf. Dan gaan ze de vrachtwagen in en kunnen ze achter het grote stuur, internationaal en nationaal. En er is werk zat!”

18-jarige Niels is vrachtwagenchauffeur
Eén van de studenten is Niels Gerritsen, die over de Morsweg aan komt gereden in ‘zijn’ vrachtwagen. Op de smalle strook voor het OT&L-pand de vrachtauto draaien? Hij draait er zijn hand niet voor om. De achttienjarige Niels is sinds kort vrachtwagenchauffeur bij een transportbedrijf in Holten. Een droombaan, vindt hijzelf. Zijn diploma behaalde hij afgelopen jaar bij Opleidingscentrum Transport en Logistiek in Rijssen en vervolgens kwam hij bij zijn leerbedrijf, Müller Fresh Food Logistics, in dienst. Hij geniet van zijn werk. “Veel vrijheid, klanten die je dagelijks ontmoet, met een vrachtwagen over de weg rijden, de verantwoordelijkheid, dat is mooi”, vertelt hij. Hij rijdt meest binnen Nederland en af en toe de grens over naar België en Duitsland. Een droombaan, vindt hijzelf.

De deelnemende transportbedrijven hopen door middel van deze dag nieuwe chauffeurs aan te trekken, jongens en meiden. Of voor een baan in de logistiek.
Kennismaken met diverse transportbedrijven en hun mogelijkheden kan alvast op zaterdag 14 mei, van 10.00 tot 16.00 uur. Bij OT&L aan de Morsweg 24 is de start.