Algemeen

Tulpenbollenactie Scouting Rijssen

RIJSSEN - Op zaterdag 3 oktober zullen de scouts van Scouting Oosterhof – Niej Begin, herkenbaar aan hun uniform, tussen 9.00 uur en 16.30 uur weer langs de deuren in Rijssen gaan om rode, gele en paarse tulpenbollen te verkopen voor € 2,50 per zakje.

 

“Van de opbrengst kunnen we enerzijds de contributie zo laag houden als deze al tijden is, anderzijds is er door deze actie ook ruimte voor de aanschaf van nieuwe kampeer- en spelmaterialen zoals bijvoorbeeld de splinternieuwe kabelbaan”, aldus bestuurslid Arnold Seppenwoolde. “Dit jaar gaat alles anders dan anders, dus ook onze tulpenbollenactie. De jeugdleden vanaf 11 jaar gaan niet met de auto maar op de fiets de straten door om de bollen te verkopen. Ook kan men dit jaar contactloos betalen door middel van een QR-code. Natuurlijk houden we ook afstand bij de voordeur. En wie liever niet wil dat we aan de deur komen, geen probleem, dan lopen we gewoon weer verder! Op deze manier hopen we in de huidige omstandigheden op een veilige en verantwoorde manier toch extra inkomsten te genereren voor onze vereniging.”

 

Wie niet thuis is en er zeker van wil zijn toch tulpenbollen te kunnen kopen, kan online bestellen via de website. Voor informatie/bestellen zie: www.scouting-rijssen.nl. De tulpenbollen kunnen in dat geval op zaterdag 3 oktober tussen 9.00 uur en 16.30 uur afgehaald worden bij blokhut ’t Oosterhöfke aan de A.H. ter Horstlaan 12a in Rijssen of tegen een vergoeding van € 2,50 laten bezorgen (alleen in Rijssen en buitengebieden).

 

Inmiddels is de scoutinggroep weer helemaal opgestart. Seppenwoolde: “Vóór de zomervakantie nog met de helft van de groepen tegelijk maar inmiddels weer met alle groepen. Wel met bijbehorende maatregelen natuurlijk maar gelukkig mogen kinderen onderling weer bij elkaar zijn. De blokhut wordt in principe niet gebruikt en we nemen de hygiënemaatregelen in acht die overal te zien zijn. We organiseren nog geen groepsactiviteiten.” Begin september heeft het zogenoemde overvliegen plaatsgevonden. Hierbij gaan de jeugdleden van de ene naar de (oudere) speltak. “Dit hebben we in allemaal verschillende sessies gedaan zodat er zo min mogelijk mensen tegelijk aanwezig waren en er een goede scheiding was tussen het vertrek van de ene groep en de aankomst van de andere groep.”

 

Seppenwoolde geeft aan dat het mooie van scouting in het algemeen is dat het voor alle leeftijdsgroepen weer andere uitdagingen biedt. Het motto van Scouting Nederland is dan ook niet voor niets: ‘Laat je uitdagen!’ Dat is niet alleen tussen de verschillende leeftijdsgroepen het geval, maar ook binnen de groepen groeien kinderen door naar meer uitdaging. De organisatie is trots op deze mooie en bloeiende vereniging die volledig gerund wordt door vrijwilligers. “Zonder deze vrijwilligers zou Scouting Rijssen niet kunnen bestaan. Door hun inzet zijn we in staat om elke zaterdag opnieuw een mooi programma neer te zetten voor onze jeugdleden. Daarbij staan plezier maken, samenwerking en grenzen verleggen centraal”, meent Seppenwoolde namens het bestuur.