Algemeen

Vernieuwd schoolplein Klim-Op door leerlingen groep 8

RIJSSEN – Het schoolplein van de katholieke basisschool Klim-Op aan de Lentfersweg heeft een heel nieuwe uitstraling gekregen. Daarvoor zorgden de leerlingen van groep 8 en hun ouders!

“We wilden graag van de kinderen van groep 8 een blijvend cadeau geven aan de school. Na een kleine brainstormsessie en wat informeren bij de leerkrachten met de vraag waar ze blij van zouden worden zijn we op dit idee gekomen”, vertelt Barbara Winkeler namens de initiatiefnemers.

Het schoolplein werd flink onder handen genomen. Er werden lijnen op het schoolplein geschilderd waardoor er uiteindelijk een soort weg op het schoolplein uitgezet werd. “Vooral de jonge kinderen fietsen rond op het schoolplein en kunnen zo deze weg volgen.”
Er werden ook parkeervakken geschilderd. “Daarnaast hebben we borden laten maken voor een 'bushalte' en een 'tankstation'. Het twisterspel is ook op het schoolplein geschilderd zodat de kinderen dit kunnen spelen.” De school kreeg hier een los twisterbord bij. Ook het voetbalveldje kreeg een opfrisbeurt.

Het schoolplein werd maandag versierd door leerlingen en ouders. En om half negen maandagmorgen kon het vernieuwde plein geopend worden.
Jynte ten Dam, leerling van groep 8, vertelde waarom iedereen op het plein stond en bood als afscheid namens de leerlingen van groep 8 en hun ouders het vernieuwde schoolplein aan. De leerlingen van groep 8 knipten vervolgens het lint door en toen was het schoolplein officieel geopend.

“We zijn er heel erg blij mee”, vertelde Henri Raanhuis, directeur van de Klim-Op. “Onze speelplaats was ook niet erg uitdagend. Dat vonden de ouders en deze kinderen ook, vandaar deze actie. Dat juichen wij natuurlijk van harte toe.”