Algemeen

Zendingsavond Mark en Anne-Marie Bak

RIJSSEN - Mark en Anne-Marie Bak zijn sinds 2011 door de Hervormde Gemeente van Rijssen uitgezonden naar Thailand. Beiden zijn geboren en getogen in Rijssen. Voor vertrek kregen ze drie kinderen en de vierde is geboren in Thailand. Na een jaar van taal- en cultuurstudie zijn ze op het platteland gaan werken om kinderen en jongeren te bereiken met het Evangelie. Na vier jaar werden ze gevraagd om ‘Daniel Training Leaders’ te worden. Dit houdt in dat ze nieuwe zendelingen begeleiden in hun eerste jaar in Thailand, zodat deze goed voorbereid het veld in gaan. 
Nu zijn Mark en Anne-Marie, samen met hun kinderen, op verlof in Nederland. Tijdens deze periode zijn ze beschikbaar voor presentaties en lezingen. Vrijdagavond 1 november was er door de thuisfrontcommissie een zendingsavond georganiseerd, waarbij Mark en Anne-Marie ook een presentatie gaven over hun werkzaamheden in Thailand. Deze avond was in de Ark, het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente in de Veeneslagen. Zo’n 50 bezoekers kijken terug op een mooie avond. Dominee Schreuders uit Wierden hield een inleiding over ‘getuigen’ zijn. Zowel in Thailand als hier in Nederland zijn we geroepen om getuigen te zijn van ons geloof”, aldus de thuisfrontcommissie.
Daarnaast was er een muzikale omlijsting door de zanggroep Return. Zij zongen samen met Olaf Bak en Gert Jan Kamans ook nog een tweetal liederen. Richard Middag bespeelde het orgel bij de samenzang. Naast de presentatie en uitleg over hun werk was ook het ‘Bakfietsje’ aanwezig. Het Bakfietsje is een vriendengroep van de familie Bak die op markten, braderieën en verkopingen staat. Ook vrijdagavond waren zij weer aanwezig om hun producten te verkopen om zo Mark en Anne-Marie weer te steunen. Het gezin is nog tot en met de Kerst in Nederland om daarna weer een volgende periode in Thailand hun werk te gaan doen in Lopburi. Voor meer informatie over de Familie Bak zie: www.bakinthailand.nl