Columns

Cookingathome: Sneeuwster

Heel Riessen bakt!

“Ik kan hier heel wijs iets over zeggen dat het me herinnert aan vroeger... Maar ik ben 20 jaar dus dat heeft geen nut. Ik weet wel dat dit taartje inmiddels ontzettend populair is geworden in Rijssen. Het is supermakkelijk om te maken en dit is écht een taartje dat iedereen lekker vindt!”, vertelt Karine Hazelhorst. “Om deze taart extra in de schijnwerpers te zetten hebben we vanaf 5 februari tot en met 15 februari een leuke aanbieding. Deze aanbieding bevat twee bakpakketjes voor de sneeuwster, een voor jezelf en een om weg te geven!”

Inhoud van het bakpakket
- 2x 125 gram bakvaste advocaatvulling
- 2x 250 gram biscuitmix
- 2x sneeuw decoratiepoeder
- 2x recept
- 1x cadeautasje

Benodigdheden van de supermarkt per sneeuwster
- 500 ml slagroom
- 3 eieren
- advocaat

Werkwijze
- Haal de advocaatvulling een uur voor gebruik uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte.
- Mix 250 gram biscuit met 3 eieren en 55 ml water in 10 minuten tot een luchtige massa. Schep dit in een ronde springvorm van circa 26 centimeter. Bak het biscuit in 30 minuten gaar.
- Doe de advocaatvulling in de mixer, voeg 500 ml slagroom en een flinke schep suiker toe. Klop het totdat de advocaatcrème stevig is.
- Snijd de taart, nadat hij goed afgekoeld is, horizontaal door.
- Breng de advocaatcrème bolvormig aan op de onderste helft van de taart (aan de randen laag en middenin hoger).
- Snijd de bovenste helft van de taart als een ster in tot 2 centimeter vanaf de rand. Maak 6 - 8 inkepingen, zoals op de foto te zien is. Leg de bovenkant weer op de taart en druk de ‘flappen’ voorzichtig in de room. In de gleufjes spuit je wat gewone advocaat. Bestrooien met decoratiepoeder.

Tip: de taart kan ook plat opgemaakt worden, hierbij kun je meer en kleinere punten snijden.

Cookingathome
Bouwstraat 5
7462AX Rijssen