Columns

Heel Riessen Bakt

Het wordt een kwarktaart!

Soms mag het ook even simpel zijn. Deze keer gaan we voor een heerlijke taart waar je de oven niet eens voor aan hoeft te zetten. Het wordt een kwarktaart!

Van ons heb je drie producten nodig. Het eerste is de kruimelbodem, met deze verpakking kan je twee of drie bodems maken. Een klein beetje boter smelten, mengen en klaar! Persoonlijk vind ik het lekker om een dikkere bodem te hebben, dus ik gebruik de helft van de verpakking. Als je liever een dunnere bodem hebt, gebruik je 1/3e van de verpakking.

Het volgende is de bavarois. Normaal gesproken doe je hier een beetje water en 500 ml slagroom bij. Deze keer gaan we voor 250 ml slagroom en 250 ml kwark. Je klopt de slagroom en kwark lobbig. Mengt de bavaroispoeder met water en deze twee spatel je door elkaar.

Het derde product van Cookingathome is ‘bavaroisband’. In de bakkerswereld kennen we dit product ook als acetaatfolie. Dit is een plasticfolie die je aan de binnenkant van de springvorm kan zetten. Als de taart klaar is hoef je dus niet met een gevaarlijk mes in jouw springvorm te steken!

Wat heb je verder nog nodig? - 90 gram boter - 250 ml slagroom (voor de vulling) + 100 ml (voor de decoratie) - 250 ml naturel kwark (mager, halfvol of volle kwark maakt niet uit) - jam in bijpassende smaak - evt. aardbeien (voor de zijkant) - eventueel chocolaatjes of vers fruit - springvorm van ca. 24 - 26 cm - 1 bakpapiertje

Werkwijze: (1) Smelt 90 gram boter in de magnetron. (2) Meng 225 gram mix voor kruimelbodem door de gesmolten boter. (3) Bedek de onderkant van de springvorm met een bakpapiertje. (4) Zet een strook bavaroisband in de binnenkant van de vorm (knip het op maat). Dit doe je zodat de taart weer makkelijk uit de bakvorm komt. (5) Breng de kruimelbodem aan in de springvorm. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in de koelkast. Wil je hetzelfde 'aardbeien-effect' als op de foto? Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden (van boven naar onder, dus niet van links naar rechts). Plak de aardbeien (met de dikke kant naar onderen) tegen de rand van de springvorm. (6) Klop 250 ml slagroom met 250 gram kwark tot het lobbig is. (7) Als het kwark-room mengsel is geklopt meng je de bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water. (8) Meng het bavaroismengsel door de kwark-room. (9) Stort de vulling op de kruimelbodem en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast. (10) Na het afkoelen kan je de springvorm openmaken zonder de randen los te steken aangezien deze zijn bekleed met het bavaroisband. (11) Verdeel de jam over de bovenkant van de taart. (12) Klop nog een beetje slagroom met suiker voor de toefjes bovenop. Spuit de toeven aan de rand en decoreer deze eventueel met chocolaatjes of vers fruit.

Karine Hazelhorst
Cookingathome

Bouwstraat 5

7462AX Rijssen