Columns

Jong en vrijwillig!

Jongeren die vrijwilligerswerk doen: bestaat dat nog wel? Jazeker!!! Binnen het jeugd- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn zijn veel jongeren actief bezig met vrijwilligerswerk. Elke vrijdagavond is er een leuke club van 6 vrijwilligers tussen de 16 en 23 jaar actief bij tienersoos ‘So What?’. De vrijwilligers organiseren leuke activiteiten voor tieners van 11 t/m 13 jaar in de kelder van het Kulturhus. Op de vraag ‘Waarom sta je hier toch elke vrijdagavond?’ antwoord 1 van de vrijwilligers: ‘Ik was zelf vroeger bezoeker bij de tienersoos, en heb toen zoveel plezier gehad met de vrijwilligers! Juist omdat het jonge mensen zijn. Daarom doe ik dat nu graag zelf voor de tieners van nu.’

Maar niet alleen bij de tienersoos zijn jonge vrijwilligers actief bij ViaVie Welzijn. Ook bijvoorbeeld bij de jaarlijkse HOPPA! Dagen, bij de Sinterklaasactiviteiten voor kinderen, bij het dauwtrappen op Hemelvaart en bij Rijssen-Holten Connect zetten jongeren vanaf 16 jaar zich vrijwillig in. Juist doordat het korte of eenmalige activiteiten zijn, is het voor de jongeren aantrekkelijk om mee te helpen als vrijwilliger.

Afgelopen donderdag 26 november werd er een jonge vrijwilliger op een wel heel bijzondere manier in het zonnetje gezet. Jakob Visser (14 jaar), die al 3 jaar vrijwilligerswerk doet bij de Diessenplas in Holten, kreeg bezoek van Hannie Nijkamp van het Servicepunt Vrijwilligers en Susan Faal, lid van de Provinciale Staten, om hem te feliciteren met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Hij kreeg een mooie bos bloemen, VVV-bonnen en voornamelijk veel bewondering voor het werk wat hij doet. Ook in het jongerencentrum Hole-10 is Jakob altijd bereid om te helpen: de barverkoop voor de andere bezoekers, figureren in een spooktocht of koffie inschenken tijdens het dauwtrappen, Jakob is aanwezig! En daarom heeft hij de Overijsselse Vrijwilligersprijs wat het jeugd- en jongerenwerk in Holten betreft, dan ook dik verdient!

Lijkt het je ook leuk om als jongere vrijwilligerswerk te doen? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank via https://www.viaviewelzijn.nl/servicepunt-vrijwilligers-vacaturebank. Je kunt ook contact opnemen met Hannie Nijkamp via 0548 36 27 55 of nijkamp@viaviewelzijn.nl.