Columns

Rubriek Heel Riessen bakt

Wat hebben we met z'n allen bijzondere weken achter de rug! Als bakwinkel merkten we dat er veel bezorgdheid was over alles maar ook dat er thuis veel meer gebakken werd. Want zeg nou zelf... éven gezellig koekjes bakken met de kinderen of éven een cakeje bakken voor je moeder die geen bezoek mag ontvangen.... dat is toch wel erg leuk om te doen.

Aanstaande zondag is het moederdag en ook dat zal nog anders verlopen dan we gewend zijn. Natuurlijk krijgt moeder een bloemetje of een leuk kadootje, maar iets lekkers bij de koffie mag toch ook niet ontbreken? Hier hebben wij van Cookingathome een lekkere oplossing voor! Maak lepelgebakjes en deel ze veilig uit. Lepelgebakjes zijn plastic bakjes met een dekseltje, zo groot dat er een compleet taartje in past. Gemakkelijk om uit te delen dus, door het deksel droogt het taartje niet uit en 't is ook nog eens heerlijk om op te lepelen! Meestal worden lepelgebakjes in laagjes gevuld met biscuit (dat is de luchtige cake van de slagroomtaart), vers fruit, bavarois of gele room en slagroom. Maar er is veel meer mogelijk! En daar willen we jullie graag enkele ideetjes voor aanreiken:

1. Monchou: bastognekoekjes (geen boter toevoegen) met een laagje monchou en kersenvlaaivulling. Tip: leg tussen de bastogne en de monchou eens een plakje banaan.
2. Bokkenpootjes met straciatellabavarois of advocaatslagroom.
3. Stroopwafelkruimels met caramelbavarois en fudgeblokjes.
4. Lange vingers met tiramisu.
5. Appeltaart in een bakje.
6. Bitterkoekjes met amarettobavarois.
7. Hazelnoot-schuimtaartje.

Geef je bakkersfantasie de vrije loop en deel dit weekend bakjes vol liefde uit! 

Ps: voor aanschaf van de lepelbakjes en advies over bovenstaande tips zien we je graag in de winkel of zoek op onze webshop naar lepelgebak.


Karine Hazelhorst
Cookingathome

Bouwstraat 5

7462AX Rijssen