Natuur & Milieu

Voorzitter Wim Baan: “Dat stemt tot grote tevredenheid”

IVN Rijssen-Enter kijkt met goed gevoel terug op 2021

RIJSSEN – Het IVN Rijssen-Enter had op zaterdag 11 december de laatste werkochtend van de bos- en heidegroep. Voorzitter Wim Baan laat weten dat het een goed jaar was voor de werkgroep. “We hebben heel veel werkzaamheden kunnen uitvoeren, het was een uitstekend jaar voor de werkgroep!” 

Het IVN wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken, milieu en landschap. Elke tweede zaterdag van de maand kwamen diverse vrijwilligers onder meer bij elkaar voor het verwijderen van de opslag zoals dennenboompjes, berkenboompjes en bramenstruiken. Het gereedschap zoals schoppen, handschoenen en zagen werden verstrekt door de gemeente Rijssen-Holten. “We hebben het afgelopen jaar voortreffelijk samengewerkt met de gemeente. We zijn als IVN zeer erkentelijk voor de mooie samenwerking”, aldus Baan. 

Voldaan gevoel 
Het IVN Rijssen-Enter bestaat uit zo’n honderd leden en zo’n dertig actieve vrijwilligers. Volgens Baan vinden de vrijwilligers het vooral na afloop een mooi gevoel. “Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, geeft het de vrijwilligers een zeer voldaan gevoel. Ze hebben veel liefde voor de natuur en willen het maar al te graag in praktijk brengen. Die betrokkenheid vinden we heel erg mooi om te zien!” 

Educatie 
Vier jaar geleden heeft het IVN een nieuw bestuur gekregen. Ze hadden direct een belangrijk speerpunt voor de komende jaren, namelijk het enthousiasmeren van kinderen voor het helpen bij de werkochtenden. Voor het coronavirus was de stichting op de goede weg, maar corona gooide roet in het eten. “We willen, zodra het weer kan, graag weer naar basisscholen toe om voorlichtingen te geven en willen de kinderen de natuur in laten gaan”, vervolgt Baan, die aangeeft dat het geen gemakkelijke opdracht is.  

 
“We merken dat scholen een steeds drukker programma krijgen, waardoor er minder ruimte en tijd is voor natuureducatie. Eigenlijk vind ik dat heel erg jammer, maar we hebben gezien dat kinderen ons dit jaar al veel beter wisten te vinden om te helpen bij de werkochtenden. Dat stemt tot grote tevredenheid binnen het IVN.”  

Aanmelden? 
Mocht je belangstelling hebben gekregen om aan een activiteit van het IVN deel te nemen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: ivn.rijssenenter@gmail.com. U bent van harte welkom